Skip to content

Demonstratie robotvoetbal en huldiging team op zaterdag 8 september in Nederweert

Redactie
27 augustus 2012 | 16:17

Advertentie

Nederland is wereldkampioen voetbal… bij de robots. In Mexico City won het robotteam van de Technische Universiteit in Eindhoven de titel na een zinderende finale tegen Iran. Het werd 4-1. Tot het team Tech United behoren twee Nederweertenaren: Yanick Douven (student) en Alfons Bruekers (begeleider). Op zaterdag 8 september geven de teamleden een demonstratie in Sportcentrum De Bengele en worden ze gehuldigd door het gemeentebestuur.

Het was de vijfde keer op rij dat Tech United de finale van het wereldkampioenschap bereikte, maar dit jaar werd voor het eerst de titel in de wacht gesleept. De door de studenten gemaakte robots voetballen helemaal zelfstandig en worden dus niet op afstand bediend.

Begeleider Alfons Bruekers (directeur bedrijfsvoering aan de Technische Universiteit) licht toe dat de robotvoetbalcompetitie is opgezet om het robotica onderzoek te verbeteren en te promoten. Dat is ook van groot belang voor het oplossen van problemen in het dagelijks leven van vele mensen.

Het gemeentebestuur wil de wereldkampioenen en speciaal de Nederweertenaren in het team graag huldigen. Dat gaat gebeuren op zaterdag 8 september om 16.00 uur in het sportcentrum. Dan is er ook een demonstratie robotvoetbal: spectaculair om te zien en uniek voor Nederweert! Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie