Skip to content

Drugsdealers teisteren Oranjebuurt in Weert

Redactie
7 november 2012 | 9:55

Advertentie

Omwonenden van de Willem de Zwijgerstraat in Weert, waar dinsdag een man door geweld om het leven kwam, klagen al tijden over drugsoverlast. Volgens een bewoner van de aangrenzende Louise de Colignystraat, waar zondagnacht brand werd gesticht, zat escalatie eraan te komen.

Buurtbewoners melden dat ze om kwart over één ‘s nachts vier à vijf schoten hebben gehoord, die snel na elkaar werden afgevuurd. Een politiewoordvoerder wil alleen zeggen dat er meldingen zijn binnengekomen van “knallen”, waarna agenten achter het winkelcentrum aan de Willem de Zwijgerstraat het slachtoffer vonden. De politie denkt te weten wie hij is, maar wil de identiteit pas vrijgeven als deze onomstotelijk vaststaat.

Omwonenden vermoeden dat het om een buurtgenoot gaat. Ze klagen dat de buurt de laatste vier jaar achteruit is gegaan. Volgens een bewoner die al 21 jaar in de Louise de Colignystraat woont (die aansluit op de Willem de Zwijgerstraat), maar niet met naam in de krant wil, zijn er de laatste jaren steeds meer nieuwe mensen in de buurt komen wonen die zich zouden bezighouden met drugshandel. In de nacht van zondag op maandag werd geprobeerd brand te stichten bij een auto aan de Louise de Colignystraat.

De politiewoordvoerder bevestigt dat er bij de politie meldingen binnen zijn gekomen over (drugs)overlast in de omgeving van het Oranjeplein, waar het winkelcentrum ligt. Hij wil geen link leggen tussen de overleden man, de brandstichting en drugsoverlast. “Het is te vroeg om deze incidenten aan elkaar te koppelen”, zegt de woordvoerder, die verder meldt dat het onderzoek “zo breed mogelijk” zal worden uitgevoerd. Er zijn twintig agenten op de zaak gezet. Dinsdag is de hele dag onderzoek uitgevoerd. Burgemeester Jos Heijmans bracht gisteren een bezoek aan de wijk. “Het is aangrijpend wat er gebeurd is”, zegt Heijmans. “Voor de stad en zeker voor de wijk. Het is heftig voor een veilige stad, die Weert toch is, als er een moord plaatsvindt. Dat zijn we niet gewend in Weert.”

Heijmans wil ook geen link leggen tussen de dode man en drugsoverlast. Hij zegt dat de illegale drugspraktijken als gevolg van de invoering van de wietpas zijn toegenomen, in Weert, maar ook in de rest van Zuid-Nederland. “We zijn daar alert op, maar er is geen verband aangetoond met dit incident.”

Bericht uit de Limburger

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie