Skip to content

Prikkels in de groep

Redactie
10 november 2012 | 20:03

Advertentie

In Nederweert vind je verschillende scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen, jeugdclubs en voorzieningen voor verstandelijk gehandicapten. Ben je begeleider van een groep dan valt het je vast op hoe verschillend al deze kinderen/jongeren zijn. Ze reageren allemaal op een andere manier en voor jou als begeleider is het telkens een uitdaging om het voor iedereen goed en leuk te houden!

Vaak komt de manier van reageren door hoe een persoon prikkels uit zijn omgeving verwerkt. Door als begeleider rekening te houden met de prikkelverwerking voorkom je een heleboel.

BOEK
Het boek ‘Prikkels in de groep!’ biedt praktische handvatten. De lezer kan met de uitleg, voorbeelden en de praktische oplossingen goed aansluiten bij de prikkelbehoefte van de kinderen en passende begeleiding bieden aan de groep. Beschreven wordt welke manieren van prikkelverwerking er zijn en hoe de zintuigen informatie verwerken. Door een beter begrip van gedrag met sensorische oorzaken ontstaat voor ieder kind een sensorisch waardevolle omgeving.

Prikkels in de groep is onderandere geschreven door Sandra Stultiens-Houben uit Nederweert. Ze is leerkracht/M SEN autismespecialist. Sinds 1997 is zij werkzaam op de MBS Eindhoven, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Sandra vindt het een uitdaging ervoor te zorgen dat elk kind zich veilig voelt in de groep waarin het functioneert.

Meer lezen? Kijk op www.prikkelsindegroep.nl en bezoek onze Facebook-pagina.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie