De provincie Limburg en de gemeente Nederweert zetten in op een duurzame verbetering van de verbinding van de A2 met de N275 en N266. Dat doen ze samen met belanghebbenden.
Op 5 november werden in zaal Centraal een aantal alternatieven van een verbeterde verbinding gepresenteerd die onderzocht zullen worden in een milieueffectenstudie. De alternatieven zijn beschreven in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en kwamen tot stand in overleg met de werkgroep van belanghebbenden (stakeholders).
De notitie Reikwijdte en Detailniveau heeft zes weken ter inzage gelegen. Tijdens de informatieavond en ook daarna kon iedereen een zienswijze indienen over de uitgangspunten in de notitie. De zienswijzen worden op dit moment behandeld door de provincie. De verwachting is dat Gedeputeerde Staten in maart een besluit nemen over de zienswijzen en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau dan definitief vaststellen. Vervolgens kan op basis van deze notitie de milieueffectenstudie uitgevoerd worden.
In het traject is ervoor gekozen de Commissie m.e.r. om advies te vragen. Deze heeft op 13 december een locatiebezoek gebracht en verschillende routes afgelegd om inzicht te krijgen in de zes alternatieven. Het advies van de Commissie m.e.r. wordt medio januari 2013 verwacht en zal net als de zienswijzen worden meegenomen in de definitieve Notitie Reikwijdte en Detailniveau.
Naar aanleiding van de informatieavond en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau hebben vier nieuwe belangengroepen aangegeven dat ze in de werkgroep Stakeholders zitting willen nemen. Het gaat om het Parkmanagement Pannenweg, Dorpsoverleg Laar, Dorpsoverleg Someren-Heide en de Dorpsraad Ospel. Op www.nederweert.nl en www.limburg.nl vindt u de complete lijst met belanghebbenden. Daar leest u ook het verslag van de informatieavond.
Er zijn nog geen reacties geplaatst