Skip to content

Ruud Westerveen stapt uit gemeenteraad en uit het Jongeren Akkoord Nederweert

Redactie
27 januari 2013 | 21:03

Advertentie

Ruud Westerveen krijgt Koninklijke onderscheiding

ruud westerveen, JAN, Nederweert, Jongeren Akkoord NederweertRuud Westerveen van het Jongeren Akkoord Nederweert (JAN) heeft vanavond in een brief laten weten dat hij per direct zijn lidmaatschap van de raad van Nederweert en zijn lidmaatschap van zijn partij JAN opzegt.

“Vanavond zeg ik mijn lidmaatschap van de raad van Nederweert op en tevens natuurlijk mijn lidmaatschap van JAN. Een partij waar ik met hart en ziel voor geknokt heb, zelfs 5 jaar voorzitter van mogen zijn.” De hele gang van zaken heeft gevolgen voor zijn gezondheid wat de keuze om te stoppen niet zo moeilijk maakt. Het accepteren is daarin tegen een stuk lastiger.

Onmiddellijk stoppen
was de enige remedie

Eerder gaf Ruud Westerveen aan dat hij een posttraumatische stress stoornis heeft opgelopen na het incident met VVD-raadlid Theo Coumans. Na afloop van de raadsvergadering van 8 november gaf Theo Coumans hem een duw. Er was onenigheid ontstaan tijdens de raadsvergadering die zo hoog opliep liep dat Coumans hem een duw over de tafel gaf. Hiervoor is Ruud Westerveen in behandeling bij een psycholoog. Westerveen deed aangifte van het incident en is ook een civiele procedure tegen Coumans gestart.

Sinds het incident is Ruud Westerveen niet meer in de raadsvergaderingen geweest. Uit zijn schrijven blijkt dat er veel onvrede en onmin is tov zijn partij. Vooral fractie voorzitster Carla Dieteren krijgt de wind van voren in zijn brief naar de leden. “De partij heeft de verkeerde roerganger en dat breekt haar op” en “Oppositie wordt er niet meer gevoerd sinds de kerktorenaffaire met een sisser is afgelopen en de werkelijke schuldigen geen haarbreed in de weg wordt gelegd.” aldus Ruud Westerveen.

Interim voorzitter Ton Timmermans en fractie voorzitster Carla Dieteren waren beide nog niet op de hoogte van zijn besluit en wilde verder geen commentaar geven maar de ledenvergadering van 4 februari afwachten.

Advertentie

3 Reacties

  1. Je moet vooral doen waar je goed in bent!

  2. Opgeruimd staat netjes. Typisch Westerveen om nog een trap na te geven.

  3. Opgeruimd staat netjes! Wel weer typerend dat hij nog even een trap na moet geven….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie