Skip to content

Tegelambacht Borrenbergs begeleid Nederlands Kampioen tijdens World Skills Juli 2013

Redactie
13 juni 2013 | 12:59

Advertentie

DSC03945Naast zijn werk als tegelzetter is Ton Borrenbergs van “Tegelambacht Borrenbergs” uit Nederweert ook regelmatig op het bouwopleidingsbedrijf SBRH te Mierlo. Daar is hij werkzaam als praktijk docent voor het vak tegelzetten.

Dit houdt in dat hij leerlingen scout op vaardigheden, een praktijk opleiding verzorg tegelzetten, praktijk examens afneem en leerlingen onderbreng bij erkende leerbedrijven. Jeroen Sanders is een leerling van 18 jaar uit Deurne en volgt de opleiding tegelzetten niv2 . Ton is de praktijkdocent van Jeroen en heeft hem begeleid tijdens zijn opleiding. Jeroen is zeer getalenteerd en heeft het afgelopen jaar in Amersfoort de titel “Nederlands kampioen tegelzetten 2012” behaald .

De beste tegelzetter van Nederland mag mee doen aan de World skills 2013 te Leipzig (zie site) en mag daar gaan strijden om wereld kampioen tegelzetten te worden.

Ton Borrenbergs is met zijn ruim twintig jaar ervaring op het gebied van tegelwerk, eigenaar vanTegelambacht Borrenbergs uit Nederweert. Ze houden zich bezig met het afwerken van vloeren en wanden met steenachtige materialen zoals tegels, natuursteen en mozaïek. Er worden tegels geplaatst in allerlei variaties zowel nieuwbouw als renovatie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten lijmen en species.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie