Skip to content

Antoine Hekers stelt acht AED’s beschikbaar

Glendi
25 augustus 2013 | 13:33

Advertentie

Antoine Hekers stelt acht AED’s beschikbaar-005

Vele vrijwilligers van Hart voor Nederweert en belangstellenden waren op zondagochtend 25 augustus present bij de overhandiging van acht AED’s in Restaurant De Dorpsherberg. Het resultaat van een initiatief van Antoine Hekers uit Ospel.

Antoine Hekers (47) weet als geen ander wat het betekent om hulp te kunnen bieden aan iemand met hartcirculatieproblemen. Antoine heeft namelijk als vrijwilliger bij het project Hart voor Nederweert al meerdere malen een oproep gekregen en zo een leven kunnen redden. Antoine constateerde dat er in het uitgestrekte buitengebied van Ospel geen AED’s hangen. Zeker bij een noodsituatie waarbij elke seconde telt, kan een AED, oftewel defibrillator, en enkele burgerhulpverleners in de buurt verschil maken.

Antoine benaderde particulieren en bedrijven en organiseerde informatiebijeenkomsten. En mede door zijn enthousiasme en gedrevenheid waren veel bedrijven, verenigingen en burgers bereid mee te doen.

Het resultaat mag er zijn. Antoine Hekers heeft in totaal acht AED’s aan kunnen schaffen. De gemeente Nederweert schenkt vervolgens de kasten die nodig zijn om de de AED’s in te plaatsen. Het totale aantal AED’s komt daarmee op 27. Bovendien meldden zich nog eens 40 tot 50 nieuwe vrijwilligers aan. Dit betekent dat Nederweert over een tijdje over zo’n 200 vrijwilligers beschikt.

Wethouder Frenken toont zich enorm trots op deze bijzondere manier van burgerbetrokkenheid. “Nederweert, dat is samen groots!”, aldus de wethouder, “maar het initiatief van Hekers verdient extra aandacht.”

De bijeenkomst werd tevens gebruikt voor het delen van ervaringen. Tijdens een eerdere ontmoetingsavond in Nederweert-Eind bleek daar namelijk behoefte aan te zijn. Ambulancezorg Limburg Noord en de gemeente Nederweert waren ook aanwezig om informatie te verstrekken over Hart voor Nederweert.

Op dinsdag 22 oktober is er een nieuwe informatiebijeenkomst over Hart voor Nederweert in Ospel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie