Skip to content

SJG Weert op 67e plaats in AD Ziekenhuis Top 100

Redactie
30 september 2013 | 21:28

Advertentie

SJG WeertHet Algemeen Dagblad presenteert de Top 100 van ziekenhuizen in Nederland. Hiermee kan de patiënt alle ziekenhuizen in Nederland op hun prestaties beoordelen.

AD Ziekenhuis Top 100

SJG Weert haalt met 60.43 punten de 67e plaats van alle 83 ziekenhuizen in Nederland. Dit is een plaats lager dan vorig jaar. Op de eerste plaats staat het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht. Kijk hier voor de volledige uitslag.

Stijgers Limburg
Orbis medisch en zorgcentrum in Sittard-Geleen is het best scorende ziekenhuis van Limburg. Ze stijgen vijf plaatsen en behaalden dit jaar de 30e plaats. Atrium Medisch Centrum in Heerlen stijgt van plaats 59 naar plaats 50.

Dalers Limburg
VieCuri Medisch Centrum in Venlo zakt met vijf plaatsen naar een 32e plaats. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond zakt van een 19e plaats naar een 37e plaats.

Voor deze ranglijst is gebruik gemaakt van 36 criteria, waarvan er 29 betrekking hebben op medische kwaliteit. De ziekenhuizen zijn verplicht deze medische gegevens openbaar te maken.

Het AD kent aan alle gegevens een score toe en daaruit volgt de ranglijst. De criteria die zijn gehanteerd voor de ranglijst zijn gebaseerd op medische richtlijnen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en vakverenigingen van medisch specialisten. De rangorde is relatief: hoe presteren ziekenhuizen ten opzichte van elkaar? Indien een ziekenhuis bepaalde operaties niet uitvoert, wordt dit niet meegeteld in de score. De lijst geeft een algemeen beeld van de ziekenhuiskwaliteit. Medische missers blijven in ieder ziekenhuis mogelijk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie