Skip to content

2 miljoen subsidie voor huisvesting speciaal onderwijs

Redactie
27 november 2013 | 11:00

Advertentie

onderwijsDe gemeente Weert ontvangt tot maximaal € 1.990.000,- subsidie van de provincie Limburg voor de bouw van de gezamenlijke onderwijsvoorziening voor het speciaal onderwijs. Het gaat om de huisvesting van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum Weert (RKEC). Dit centrum bestaat uit drie onderwijsinstellingen: Het Palet, De Widdonck, De Wijnberg en De Maaskei. Met de ontwikkeling, bouw en inrichting is een totaalbedrag gemoeid van ongeveer 12 miljoen euro.

Bij de bouw wordt ook ruimte gerealiseerd voor onderwijsondersteuning en een tweetal gymzalen. De nieuwbouw komt te liggen aan de Beatrixlaan op het braakliggend terrein nabij Het Palet.

Nieuwbouw
In mei 2013 heeft de raad een besluit genomen over de huisvesting van het RKEC. Op basis van een haalbaarheidsstudie heeft de raad gekozen voor volledige huisvesting van het speciaal onderwijs en onderwijsondersteuning in een nieuw gebouw. Dit geeft maximale mogelijkheden om aan te sluiten bij de gewenste visie van vernieuwing en ontschotting binnen het (speciaal)onderwijs. “Het op deze manier samenbrengen van onderwijs is uniek en biedt jeugd en jongeren de kansen die ik ze altijd heb willen geven” aldus wethouder Harrie Coolen. “Het Regionaal Kennis en Expertisecentrum is een markeringspunt in de acht jaar die ik als wethouder werkzaam ben. Het is nu aan de partners om hieraan vorm en inhoud te geven”.

Subsidie provincie
De raad heeft op basis van de begroting in mei 2013 een krediet beschikbaar gesteld voor de uitwerking van de bouwplannen. Bij de eerste raming was duidelijk dat het project te maken had met een aanzienlijk tekort.
De gemeente is blij dat Gedeputeerde Staten het project heeft aangemerkt voor subsidie. De provincie wil de bouw in Limburg te stimuleren. Daarvoor is het Limburgs Subsidiekader ‘stimulering bouw in crisistijd’ vastgesteld. Het RKEC wordt omschreven als een structuurversterkend bouwproject in crisistijd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie