Skip to content

Aanmelden voorgezet onderwijs Weerter scholen

Redactie
13 maart 2014 | 15:25

Advertentie

leerlingen studentenNu de uitslag van de CITO-toets en het schooladvies bekend zijn, komt het moment van aanmelden op het voortgezet onderwijs. Voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Nederweert een spannende stap voor ouders en kind! Op de Weerter scholen, Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College (Weert en Cranendonck) ben je van harte welkom op dinsdag 25 en woensdag 26 maart a.s. Speciaal voor het aanmelden zijn deze scholen geopend van 19.00 uur tot 21.00 uur. Klaar om te ontdekken waar jouw talenten liggen?

Aanmelden voorgezet onderwijs

Leren doe je vooral door dingen zelf te ervaren. De Weerter scholen hebben dit op allerlei manieren in hun onderwijs ingebouwd. Door excursies, gastdocenten, projectonderwijs, masterclasses en bedrijfsbezoeken worden leerlingen uitgedaagd om met de opgedane kennis actief aan de slag te gaan. Daarnaast bieden de scholen vele onderwijskundige extra’s zoals het Tweetalig Onderwijs, Technasium, Kunst & Cultuur, Topsport Talentschool, begaafdheidsprofiel en de sportklassen. Leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en daar trots op te zijn!

Het Kwadrant
Aanmelden op Het Kwadrant kan voor VMBO-Basis, VMBO-Kader en het Praktijkonderwijs. Het Kwadrant en Gilde Opleidingen bieden bovendien samen één geïntegreerde opleiding binnen de sector techniek aan: de zesjarige Techniekopleiding. Door deze samenwerking met Gilde Opleidingen, bedrijfsleven en stichting Kwadrant bedrijfsleven behalen de leerlingen een vmbo-diploma én een mbo-diploma voor niveau 2 of 3. Het Kwadrant – Thornstraat 7, Weert.

Philips van Horne

Aanmelden op de Philips van Horne kan voor MAVO en HAVO. Het MAVO bereidt je optimaal voor op jouw toekomst. Naast het theoretisch gericht karakter is er veel aandacht voor loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB). Op het HAVO heb je de mogelijkheid om vanaf het eerste leerjaar Tweetalig Onderwijs te volgen. Philips van Horne – Wertastraat 1, Weert.

Het College Weert
Aanmelden op Het College Weert kan voor Atheneum en Gymnasium. Zowel Gymnasiasten als Atheneumleerlingen hebben de mogelijkheid vanaf het eerste leerjaar Tweetalig Onderwijs te volgen. Op het Gymnasium is er daarnaast veel aandacht voor klassieke vorming en oriëntatie op de wetenschap. Het College Weert – Parklaan 1a, Weert

Het College Cranendonck

Aanmelden op Het College Cranendonck kan voor de eerste twee leerjaren van VMBO-basis, VMBO-kader, HAVO en Atheneum en voor de volledige, vierjarige MAVO. Het College Cranendonck is een kleine school met een warme en persoonlijke sfeer waar leerlingen uit de gemeente Cranendonck het voortgezet onderwijs kunnen starten binnen hun eigen omgeving. MAVO-leerlingen maken hun vierjarige opleiding af op Het College Cranendonck, de overige leerlingen vervolgen hun opleiding na het tweede leerjaar, al naar gelang het soort onderwijs, op Het College Weert, de Philips van Horne of Het Kwadrant. Het College Cranendonck – Jan van Schoonvorststraat 1, Budel

Benodigde documenten

Kies je voor Weert of Budel? Kom dan naar de aanmelddagen op 25 en 26 maart. Vergeet daarbij niet de volgende documenten mee te nemen:

  • Een kopie (voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs van de leerling óf een uittreksel van het bevolkingsregister.
  • Een kopie van de CITO-score of van het onderwijskundig rapport.
  • Het BSN-nummer van de leerling.
  • Het adviesformulier van de basisschool.
  • Kopie van andere relevante gegevens, zoals bv. dyslexieverklaring, dyscalculieverklaring, onderzoeksverslagen en beschikking voor rugzakje.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie