Skip to content

Podotherapie InKa

Redactie
28 maart 2014 | 9:18

Advertentie

Foto InKa2Sinds 2005 is Podotherapie InKa gevestigd in Nederweert. Al jaren helpen we mensen bij voet-gerelateerde klachten. Dankzij het vertrouwen van patiënten en doorverwijzers hebben wij een bloeiende praktijk op kunnen bouwen. Samenwerking met andere zorgverleners is hierin voor ons erg belangrijk. Door krachten te bundelen kun je problemen namelijk sneller en beter oplossen.

Inmiddels hebben we ook binnen onze eigen praktijk deze samenwerking vernieuwd. 
Anno 2014 kunt u bij ons namelijk terecht voor: Podotherapie, Medisch Pedicure, Steunkousen, Voetreflextherapie en Spiritueel Coaching. Hiermee hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn. Aangezien we deel uit maken van het gezondheidscentrum aan de Agneshof (waar ook huisartsenpraktijk Coolen, Tandartsen Agneshof en Fysiotherapie Knapen gevestigd zijn) hebben we dus veel diversiteit in huis. In de onderstaande tekst stellen we ons graag aan u voor.

Podotherapie InKa

Podotherapie InKa

Snel vermoeide voeten en benen, hielpijn, ingegroeide nagels, brandende voeten, diabetesvoeten, pijn, kramp of tintelingen in de tenen, voorvoetproblemen, scheve tenen; voor u een vervelend probleem maar voor ons dagelijkse kost!

Een podotherapeut behandelt mensen met voet- en enkelklachten of klachten die veroorzaakt worden door een verkeerde voetstand zoals knie-, heup- en rugklachten. Tijdens een uitgebreid voetonderzoek wordt de oorzaak van uw klachten achterhaald. Vervolgens kan dit verholpen worden door middel van een gedegen advies over schoenen of voetverzorging, een behandeling, of door het maken van hulpmiddelen zoals podotherapeutische zolen of teenstukjes. De podotherapeut is de specialist in de voetengezondheidszorg, voldoet aan een groot aantal kwaliteitseisen en de titel is wettelijk beschermd. 
Podotherapeutische behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen (en gaat dus niet af van het eigen risico). Wist u dat? De voet bestaat uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?

Foto InKaVoetklachten komen veel voor, we lopen tijdens ons leven wel 4 keer de wereld rond! En ongeveer  80% van de mensen krijgen eens in hun leven te maken met voetklachten. Toch zijn er nog altijd veel mensen onbekend met het werk van een podotherapeut. Voorlichting binnen onze praktijk is voor ons dan ook een belangrijk onderdeel. Regelmatig zijn we te vinden op Gezondheidsbeurzen of braderieën en ook geven we gratis lezingen over voetklachten. Van een kleine eenmanszaak in 2005 zijn we inmiddels uit mogen groeien naar een volledig podo-team van verschillende podotherapeuten, een secretaresse en medewerkers in ons eigen zolenlab. 
Daarnaast zijn we in 2013 gestart met een Gratis Advies Spreekuur op onze locatie bij SportivaLife, hier geven we iedere woensdag tussen 9.30-10.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties) gratis advies over alle ‘voetvragen’.

Wat doe ik bij pijn onder mijn hiel? Kunnen mijn lage rugklachten veroorzaakt worden door mijn voetstand? Hoe behandel ik een ontstoken teennagel? Ik heb een knobbel op mijn teen? Hoe moet ik omgaan met een voetwrat? Met al deze vragen kunt u vrijblijvend advies inwinnen tijdens ons Gratis Advies Spreekuur.

In het voorjaar van 2014 zullen we, samen met Cesartherapeute Ellis van der Wilt, starten met een speciaal ‘KinderSpreekuur’. We merken dat steeds meer houdingsklachten bij kinderen te laat gediagnosticeerd worden. Door vroegtijdig ingrijpen en deskundige adviezen kunnen problemen in de toekomst worden voorkomen. Een onderdeel van het Kinderspreekuur zal ook zijn dat we basisschool leerlingen zélf voorlichten over het belang van een goede houding en goede voetverzorging/ schoeisel. Kortom: Podotherapie InKa helpt u bij een Gezonde Basis! www.podotherapie-inka.nl.

In een serie van vijf zijn de afgelopen maande de volgende bedrijven voorgesteld:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35
Conceptplan voor toekomstig sportpark De Houwakker in Ospel
18 september aanstaande om 14.00 uur
16 september 2024 | 18:34
2024_09_16 Ongeval Astenseweg Meijel-1
Bestuurder bromfiets naar ziekenhuis
16 september 2024 | 18:03

Advertentie