Skip to content

Zorgen over Centrumplan Nederweert

Redactie
14 april 2014 | 15:20

Advertentie

Centrumplan Nederweert 2014Maandag 7 april was er in het gemeentehuis een themaraad over het Centrumplan Nederweert. Met circa 80 belangstellenden was het een drukbezochte bijeenkomst. Druk bezocht betekent betrokkenheid van met name ondernemers bij de ontwikkelingen van het centrum van Nederweert,  maar is ook ingegeven door bezorgdheid over de toekomstige gevolgen.

Zorgen over Centrumplan Nederweert

Het hele plan lijkt financieel haalbaar door de toezegging van steun door de provincie. Er zijn echter ook veel zorgen over het uiteindelijke effect van dit plan. Op dit moment is er al 20% winkelleegstand in Nederweert. Het Centrummanagement is bezorgd dat door deze uitbreiding de leegstand alleen maar verder zal toenemen. Ondernemers gevestigd rondom het Lambertushof zijn bang dat door de verhuizing van Jan Linders, en daaropvolgend misschien ook wel andere ondernemers, een leegloop zal ontstaan in dit gebied. Ondanks dat de Kerkstraat een fikse opknapbeurt krijgt, zal een straat met lege panden geen sfeer uitstralen en ook niet de benodigde toeloop van consumenten krijgen.

Uiteraard zijn er ook voordelen aan het Centrumplan Nederweert. De concentratie van winkelvoorzieningen rondom het pand Wijen met de daarbij behorende woningen zal dit gebied doen opfleuren. Nieuwe winkels, nieuwe energie, voldoende parkeerplaatsen en misschien wel een paar nieuwe winkels die zich daar willen vestigen. Maar wat gaat er gebeuren met de Kerkstraat, het Lamberthushof en het Sint Antoniusplein? En wordt in het hele plan de Vijfsprong in Budschop, de Brugstraat, het Horecaplein en de Kerkstraat Noord niet meegenomen?

Volgens wethouder Mackus is de insteek van de gemeente wat betreft het centrumplan vooral gericht op de Kerkstraat en het nieuwe plan Wijen. Dit is ook zo vastgelegd in het beleid van de gemeente. Het centrum moet compacter worden, vandaar dat de gemeente kiest voor deze aanpak. Winkels die buiten het centrum liggen, weten vaak zelf dat ze een stuk omzet missen omdat ze bijvoorbeeld niet in de buurt van een grote supermarkt liggen. Winkels buiten het centrumgebied die langer dan 3 jaar leegstaan, kunnen hun winkelbestemming te verliezen. De extra winkelruimte die in het plan Wijen zit, wordt grotendeels opgevuld door de supermarkten. Daarnaast zal er op termijn dus ook winkelruimte buiten dit centrumgebied verdwijnen zodat per saldo een sterk en krachtig centrum overblijft.

Het grootste punt van zorg blijft volgens Mackus het Lamberthushof. Op donderdag 17 april gaat hij in gesprek met de ondernemers van Nederweert om de plannen nog eens toe te lichten. Deze bijeenkomst is bij Café Zaal Centraal en begint om 19.30 uur.

Advertentie

7 Reacties

  1. Centrum Nederweert daar moet je omheen…..

  2. Ik lees dat de Jan Linders gaat verhuizen. Waar gaat de Jan Linders naar toe?

    • @Esther Jan Linders zal als alles doorgaat verhuizen naar het nieuwe plan Wijen.

  3. vrij laat wordt er door de wethouder gesproken met de ondernemers van het lambertusplein
    met mooi aangelegde panden en plein wat nu al zijn functie misschien gaat verliezen
    ook de deling van het centrum zal dan plaats vinden je kan niet meer door nederweert en alleen
    via omwegen in het centrum te komen.
    meer winkel meter oppervlakte hoeft er niet bij nu al 20% leeg en hoeveel kommen erbij door ondernemers
    die hun inkomsten zien verdwijnen,straks 40% leeg stand
    verstandig denken en niet van nederweert een stadse uitvoering maken

  4. Jan Linders weg daar ? Wat een raar plan,ik hoorde vandaag een aantal ouderen er bezorgd over praten,de Jan Linders ligt juist gunstig voor veel ouderen .op loop afstand.

  5. klopt echt niks van Jan Linders gaat niet verhuizen.
    de gemeente wil wel maar Jan Linders niet

  6. Sjonge de gemeente nederweert valt van het ene diepe gat in het andere nog diepere gat .

    Strax is alles klaar en dan komt er geen hond. Heeft het zoveel geld gekost .
    Nederweert je kan geen stad worden. Blijf dan alstublieft een gezond goed dorp.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie