Skip to content

Eynderhoof presenteert Beleidsplan 2015-2020

Redactie
21 mei 2014 | 11:24

Advertentie

Beleidsplan Eynderhoof aangeboden aan BurgemeesterEen delegatie van het bestuur van Eynderhoof heeft dinsdagmiddag tijdens een werklunch haar Beleidsplan 2015-2020 aangeboden aan burgemeester Evers van Nederweert. Een beleidsplan van een modern, gezond en vooral ambitieus Limburg Openluchtmuseum. Een museum dat uniek is in zijn soort, mens en omgeving bij elkaar brengt en vooral veel wil investeren in het behoud van de cultuur en gebruiken in de Peelregio. Met meer dan 25.000 unieke bezoekers is Eynderhoof een belangrijke toeristische attractie in Nederweert.

Eynderhoof presenteert beleidsplan 2015-2020

Het bestuur wil dingen bereiken en dan moet je plannen, overtuigen, motiveren en soms ook durven. Het beleidsplan is een aanzet om te komen tot een gedragen visie voor de komende vijf jaar. Met ruim 350 vrijwilligers en 40 werkgroepen (ambachtsgroepen) is de organisatie in 2013 gereorganiseerd en klaar voor de toekomst. Bij de invulling van bestuursfuncties wordt nu gewerkt met duidelijke profielschetsen om de kwaliteit te waarborgen. Om nog meer bezoekers te trekken, worden dagarrangementen ontwikkeld en wordt er stevig samengewerkt met omliggende campings en parken zoals De Groote Peel.

Ook vernieuwing op het park is een belangrijk aandachtspunt waarbij het onderhoud van de bestaande gebouwen niet uit het oog verloren mag worden. Nu de stroopfabriek klaar is, wordt de aandacht meer verlegd naar de herinrichting en het onderhoud van de bestaande gebouwen. Voor 2015 worden nieuwe plannen uitgewerkt. De wens voor een replica van de Soarskepèl zoals die vroeger aan de weg Eind heeft gestaan, staat hoog op het verlanglijstje.  Ook de aanleg van een beugelbaan, die behoort tot het cultureel erfgoed, staat hoog op dit lijstje. Verder staan de aanleg van een smalspoor, een info-abri, de Tiendschuur en een Peelboerderijtje op de planning.

Om alle plannen te kunnen realiseren, is een uitbreiding van het terrein noodzakelijk. De eerste mogelijkheid om uit te breiden, ligt op het voormalig handbalveld en de peuterspeelzaal, beide eigendom van de gemeente Nederweert. Dat deze percelen te zijner tijd door Eynderhoof gebruikt kunnen worden, is reëel.

Grote uitdagingen voor de komende vijf jaar waar het bestuur de komende vijf jaar vol vertrouwen aan gaat werken samen met alle vrijwilligers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie