Skip to content

Grote namen tijdens De Nacht van Johnny Hoes

Redactie
6 augustus 2014 | 12:51

Advertentie

Dennie_Christian_fotograaf Stefan UlrichsMuzikale toppers uit de wereld van de Nederpop, het Nederlandse Levenslied en de streekmuziek komen op zaterdag 16 augustus naar Weert voor het gratis evenement de Nacht van Johnny Hoes. Er zijn optredens van de sterren van goud waaronder Anneke Grönloh, Henk Wijngaard en Dennie Christian. Ook popbands van weleer komen zoals The Classics, The Walkers, Massada en de ‘King of Country’ Dick van Altena. Verder komen de piratenhelden Duo Onbekend, De Teddyboys en Exit. Ook regionale artiesten zijn present zoals Henk Steijvers van Janse Bagge Bend en Carboon. Last but not least kun je de nieuwe lichting Telstar Talenten bewonderen zoals Milan Milano, Margriet en Jeronimo.

De Nacht van Johnny Hoes

De artiesten eren Johnny Hoes en brengen samen met het Telstar Orkest de honderd grootste hits uit de Telstar Studio tot leven. DJ Jukebox telt van de honderdste hit af naar hit nummer 1. De Nacht van Johnny Hoes duurt van 20.00 uur tot 01.00 uur en vindt plaats op het Bassin in Weert. Het is een evenement in het kader van het 600 jarig bestaan van de stad Weert.

Jubileumjaar Johnny Hoes in 2017
Tijdens de persconferentie in de legendarische Telstar Studio in Weert op woensdag 6 augustus, werd naast de programmering ook het logo van het evenement onthuld. Het logo is geïnspireerd door de foto van Johnny Hoes uit de hoogtijdagen van de Lach en ’n Traan Show. Adri Jan Hoes vertelde De Nacht van Johnny Hoes te zien als de opmaat voor een groots jubileum in 2017. Dat jaar zou Johnny Hoes 100 jaar zijn geworden. Organisator en presentator Willie Oosterhuis onderstreepte de grote muzikale waarde van Johnny Hoes en zijn Telstar Studio. Bij zijn zoektocht naar de 100 grootste hits ontdekte hij dat de lijst, naast volkse Nederlandstalige en streektaak liedjes, vooral Nederpop hits bevatte. De Nederpop met bands als Doe Maar, Toontje Lager, De Dijk en Normaal zijn ook op plaat geboren in de studio van Johnny Hoes. De grote stimulator en producer daarvan is zoon Adri Jan Hoes, die dus de muzikale genen van zijn vader heeft.

Foto: Stefan Ulrichs

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie