Skip to content

Vaatzorg én spataderzorg SJG Weert opnieuw erkend

Glendi
29 september 2014 | 16:03

Advertentie

SJG Weert, vaatkeurmerk, spataderdkeurmerkDe vaatzorg binnen SJG Weert is net als de afgelopen jaren erkend met zowel het vaatkeurmerk als het spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep. De keurmerken laten zien welke ziekenhuizen en behandelcentra in Nederland goede vaatzorg aanbieden. Net als de andere ziekenhuizen en behandelcentra op de lijst voldoet SJG Weert aan alle kwaliteitscriteria zoals die zijn gesteld. Alle gegevens zijn beschikbaar op de website van de Hart&Vaatgroep.

vaatkeurmerk en spataderkeurmerk voor SJG Weert

Vaatkeurmerk
Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gemaakt binnen de vaatzorg van SJG Weert. Niet voor niets mag het ziekenhuis daarom ook komend jaar weer het vaatkeurmerk dragen. De vaatzorg wordt binnen SJG Weert multidisciplinair aangepakt. Dat betekent dat niet alleen de vaatspecialist en vaatverpleegkundige bij de diagnose en behandeling betrokken zijn. Zij werken nauw samen met de internisten, cardiologen, neurologen en radiologen van SJG Weert én de vaatgespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio. Arthur Sondakh is vaatspecialist binnen SJG Weert en werkt daarnaast nauw samen met de specialisten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (CZE). Arthur Sondakh: “Vaatchirurgie is tegenwoordig meer dan iets dat je ‘erbij doet’. Het is een specifieke specialisatie waarvoor wij alle benodigde kennis in huis hebben. Door samen te werken met het CZE kunnen wij gebruik maken van hun faciliteiten en kan ik al mijn patiënten die behoefte hebben aan een complexere behandeling toch zelf opereren.”

Spataderkeurmerk
Naast een keurmerk voor de vaatzorg mag SJG Weert ook het spataderkeurmerk opnieuw blijven dragen. Voor het verwijderen van spataderen hoeven patiënten in de meeste gevallen niet meer onder het mes. Waar mogelijk wordt dit gedaan onder plaatselijke verdoving in de polikliniek met moderne LASERtherapie of andere hoogwaardige behandelingen op maat. Door de straling brandt de spatader van binnenuit dicht. Deze behandeling, die gebeurt onder lokale verdoving, duurt een half uur tot een uur en geeft nadien minder pijnklachten dan een operatie. SJG Weert heeft een algemeen chirurg, een vaatspecialist en twee dermatologen die elk jaar samen ongeveer 400 mensen met spataderklachten behandelen en indien nodig onderling overleggen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie