Skip to content

Wilskracht Nederweert in zwaar weer

6 januari 2015 | 18:01

Wilskracht-NederweertSportvereniging Wilskracht Nederweert zit in zwaar weer. De noodzaak is zelfs zo hoog dat een eventuele opheffing per direct een feit is. Een aantal betrokken leden roept daarom een “extra bijzondere” Algemene Ledenvergadering bij elkaar.

Wilskracht Nederweert in zwaar weer

De vereniging in volgens de bezorgde leden in dusdanige problemen, zowel bestuurlijk als financieel, dat er nu actie moet worden ondernomen. Leden zullen tijdens de vergadering worden geïnformeerd over de stand van zaken zoals die op dit moment bekend zijn. Op de agenda staat daarna zelfs een stemming -voor of tegen- opheffing van de vereniging.

G.V. Wilskracht heeft  op dit moment ongeveer 300 leden maar zit zonder bestuur. In 2013 is voorzitter Rene Wernink gestopt en afgelopen jaar heeft het enig overgebleven bestuurslid, de penningmeester, aangegeven te stoppen. Er is dus feitelijk helemaal geen bestuur meer en dus kunnen er ook geen besluiten worden genomen. De kosten van de vereniging lopen, net als bij andere verenigingen, gewoon door. Ook lopende zaken en afspraken zullen door -iemand- afgehandeld moeten worden. Als er nu niks gebeurd dan is het einde oefening.

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 7 januari om 20:00 uur in Sporthal de Bengele in Nederweert.

Advertentie

2 Reacties

  1. Misschien maar beter zo…

    De tijden zijn veranderd en Wilskracht heeft zich daar m.i. te weinig aan kunnen / willen aanpassen. Het lesaanbod, contributiebeleid ed passen niet echt meer bij deze tijd.

    Vroeger was Wilskracht de vereniging in Nederweert voor alle soorten van bewegen. Gymnastiek, dansen etc. De laatste jaren zijn er met succes allerlei commerciële partijen in dat gat gesprongen. De noodzaak van het voortbestaan van Wilskracht als zelfstandige, door de gemeente gesubsidieerde, vereniging is daardoor een stuk minder groot geworden.

  2. Beste “tijden veranderen” ik begrijp wat je wilt zeggen maar er speelt ook nog heel iets anders…

    Nog niet zo heel lang geleden was Wilskracht een bloeiende vereniging met enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden. Na de komst van mevrouw Wernink ontstonden er, naar ik destijds begrepen heb, conflicten waarna een aantal vrijwilligers is vertrokken. Dat er nu mevr Wernink vertrokken is niemand klaar staat om het stokje weer over te nemen is dus ook niet zo verwonderlijk.

    Daar ligt denk ik ook (deels) de oorzaak van de nu ontstane situatie…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie