Skip to content

SamenLoop voor Hoop Weert uitgesteld wegens hittegolf

Redactie
30 juni 2015 | 23:31

Advertentie

sport schoenenDe eerste editie van de SamenLoop voor Hoop in Weert waar ruim 1100 deelnemers aan mee zouden doen is uitgesteld vanwege de verwachte tropische hitte. Dit is dinsdagavond door de organisatie bekend gemaakt. De hittegolf met on-Nederlandse temperaturen van bijna 40 graden vormt een te groot risico voor deelnemers, vrijwilligers en vooral voor survivors, mensen die ooit de diagnose kanker hebben gekregen, veelal ziek zijn en daardoor een lagere weerstand en belastbaarheid hebben.

Het is uitstel en geen afstel. Het evenement waarbij goed voor kankerbestrijding wordt ingezameld wordt verplaats naar een nader te bepalen datum tegen het einde van de zomer. Het besluit is genomen in overleg met de gemeente, GGD en KWF Kankerbestrijding.

Dit voor Weertse begrippen grote evenement met 1100 lopers, bijna 200 vrijwilligers, 60 survivors, vele lokale artiesten en sponsoring van zo’n 60 bedrijven was tot in de puntjes voorbereid. De organisatie kwam maandagavond bij elkaar om hitte beperkende maatregelen te treffen. Die leken in eerste instantie voldoende, maar vandaag werd de weersvoorspelling in ongunstige zin naar boven bijgesteld.

De komende twee dagen staan er twee informatiebijeenkomsten gepland, die gaan gewoon door. Op woensdag 1 juli wordt aan de teamcaptains verteld wat de overwegingen en consequenties van dit besluit zijn. Er is ruimte om vragen te stellen en wellicht kunnen we de nieuwe datum dan al communiceren. Op donderdag 2 juli vindt een informatiebijeenkomst plaats voor vrijwilligers.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs durend wandel- en hardloop-evenement, waarbij geld wordt ingezameld voor KWF kankeronderzoek. Daarnaast gaat 10% naar een lokaal doel, in Weert is dat het Toon Hermans Huis Weert. Er wordt gewandeld en hard gelopen door 39 teams, variërend van 10 tot 65 personen. Per team is er gedurende de 24 uur altijd minimaal 1 persoon op de baan. Er lopen zowel kinderen als volwassenen mee.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie