Skip to content

Kermis Nederweert 2015

Redactie
24 augustus 2015 | 14:11

Advertentie

Van vrijdag 28 augustus t/m dinsdag 1 september staan Nederweert en Budschop in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen met een nieuwe opstelling op Budschop, een geheel vernieuwd programma op het Horecaplein en de revival van de Santa 2B.

In 2013 startte de kermis in Nederweert en Budschop voor het eerst op vrijdag. Toen als onderdeel van het feestprogramma rondom de opening van Brug 15. In 2014 werd de heringerichte Kerkstraat geopend en de historische waterput onthuld. Ook toen ging de kermis een dag eerder van start. Ook dit jaar draaien de attracties dus al vanaf vrijdag.

In totaal staan er ruim 40 attracties en kramen opgesteld, verdeeld over de Vijfhoek in Budschop, de Rochusstraat, het Raadhuisplein en de Geenestraat. In overleg met de dorpsraad Budschop, Café -Zaal De Schans en de kermisorganisator is de opstelling van de kermis dit jaar op Budschop vernieuwd. De attracties staan opgesteld in een deel van het park Rochushof en op de St. Rochusstraat, van Brug 15 t/m de Vijfsprong bij Café De Schans.

PROGRAMMA HORECAPLEIN

sponsoren nederweert kermis

Ni-jwieërt Revival (vrijdag 19:00 – 01:00 uur)

De kermis begint op vrijdag 28 augustus met een onvergetelijk feest op verschillende locaties in Nederweert. Vergeten tijden terughalen samen met de Nederweerter oud DJ’s van de verschillende dancings, discotheken en feestzalen van weleer:

  • Milli Vanilli (DJ Limoncello vs Fab Morvan)
  • Stan Peters presents PRINCE (1999, Purple Rain etc.)

De originele oud DJ’s van de “Santa Domingo“, “Grand Madeira“, “San Remo“, “De Harmonie“, “De Schuur“, “Riva“, “De Kleine Winst“, “‘t Babbeltje” en nog veel meer.

Binnen bij De Kleine Winst, Santa 2B en Matchpoint gaat het tot 03:00 uur door.

Saturday Live (zaterdag 15:00 – 01:00 uur)

Zaterdag 29 augustus is er een fantastisch optreden van de formatie Rock d’House op het Horecaplein in Nederweert. Daarnaast zijn er ook optredens van onder andere:

  • Hillbilly Moonshiners
  • DJ Kiwi
  • Splended DJ team

Binnen bij De Kleine Winst, Santa 2B en Matchpoint gaat het tot 03:00 uur door.

 Volksfest (zondag 11:00 – 01:00 uur)

Op zondag wordt het Horecaplein omgetoverd in een Volksfest Parade met live on stage Big Benny. Het gaat een super feest worden met vele artiesten die dit Volksfest tot een onvergetelijk festijn zullen maken! Het geheel wordt gepresenteerd door DJ BO en DJ Danny van der Zwan!

Van 11.00 tot 14.30 uur wordt voor het eerst een Biercantus georganiseerd. Biercantus is een zangfestijn waarbij je aan de hand van een voorzanger (Johan Veugelers) liedjes uit de liederenbundel gaat zingen. De voorzangers staan op het podium en zingen a capella of met band de liedjes voor en iedereen volgt. Wil je komen met een vriendengroep of vereniging en wil je zeker zijn van een tafel/plaats reserveer dan via horecapleinnederweert@gmail.com

  • Fabrizio & Jacky Baggen
  • Ton Wolters (Thorsten van Lippe Biesterfeld)
  • Legata’s Lederhosen Power
  • Peter Selbach (Andre Hazes)
  • Shakin’ DJ’s
  • Claudia Ansel
  • Maurice Fermont
  • Peter van der Steen
  • Patrick Gerets

Binnen bij De Kleine Winst, Santa 2B en Matchpoint gaat het tot 03:00 uur door.

Rock Da Fair Onstage (maandag 19:00 – 01:00 uur)

Maandag komt niemand minder dan Anderkovver op het Horecaplein met aansluitend DJ Diego en DJ Rob Spijkers.

Binnen bij De Kleine Winst, Santa 2B en Matchpoint gaat het tot 03:00 uur door.

Kijk ook op www.ni-jwieertkermis.nl

PROGRAMMA

logo Santa2B nederweert

Vrijdag 28 augustus – NI-JWIEËRT REVIVAL

  • Rock classix night (Rouse)
  • DJ Rob Heijmans, DJ Ton Doensen, DJ Rutz
  • DJ Roger Vleeshouwers, DJ Thieu Maas
  • bijkletsen met Maureen en tanta Leen

Zaterdag 29 augustus – GUITARGANGSTERS & HELLRAISERS

  • DJ Heuy (Mr. Rock classix)
  • MAD KING THORN (Live)

Zondag 30 augustus – SANTAMANIA

  • Darkraver – Gizmo – TNT (live)
  • Taa – Freeze -Diego & Mc Leo – Time Beatz
  • DJ Diego

Maandag 31 augustus – SANTASTIC MONDAY

  • DJ ROBIN ROX & DJ Tim

Dinsdag 01 september – LET’s MEAT

  • Bier & BBQ Grillmaster & DJ Bo

PROGRAMMA

Logo De Kleine Winst

Disco Haro bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden. Harrold en Rob draaien vrijdag 28 augustus tijdens de Ni-jwieërt DJ-revival in De Kleine Winst, exact 40 jaar na dato. Alle vrienden, vriendinnen en overige supporters van Disco Haro zijn van harte uitgenodigd om een handje te komen geven!

Maandagmorgen 30 augustus is er natuurlijk spek met eieren.

ALGEMENE INFORMATIE

Vrijdag 28 augustus – Vuurwerk
Op vrijdagavond draait de kermis vanaf 19.00 uur. Omstreeks 22.00 uur krijgen de bezoekers een prachtige vuurwerkshow aangeboden door de kermisexploitanten bij het park van Budschop.

Zaterdag 29 augustus – Opening van de kermis
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond al geopend is, vindt zaterdagmiddag om 15.30 uur de officiële opening plaats bij de autoscooters op het Raadhuisplein door wethouder Mackus. De kermisexploitanten hebben voor de kermis een eigen facebookpagina aangemaakt. Aansluitend aan de opening worden de mega kermispakketten voor iedere 100ste like van die pagina uitgereikt. Heb je een like geplaatst, zorg dan dat je naar de opening komt en misschien win jij wel zo’n pakket. Van 15.45 uur tot 16.00 uur draaien diverse attracties gratis.

Zondag 30 augustus – Familiedag
Zondag is traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid.

Maandag 31 augustus – Kermisloterijen en Clown Desalles
Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij, met als hoofdprijs een tablet. Verder worden een fiets, een kermispakket en enkele troostprijzen verloot. Om één van deze prijzen te kunnen winnen, moeten kinderen het lot uit het bonnenboekje invullen en vóór maandag 17.00 uur en in de bus bij de Dragon familieachtbaan on het Rochushof deponeren. Voor aanvang van de kermis zijn deze boekjes op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Nederweert uitgedeeld. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij.

Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij, met als hoofdprijs een reischeque, bekendgemaakt bij de autoscooter op het Raadhuisplein. Er zijn verder een flatscreen TV en een tablet te winnen. Om een van de prijzen te kunnen winnen, moet een lot in het Weekblad van Nederweert worden ingevuld, uitgeknipt en vóór maandag 31 augustus 19.00 uur in de bus bij de Cakewalk op het Rochushof worden gedeponeerd. Alleen mensen die tijdens de trekking aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. De overige spelregels staan op het lot. Maximaal één prijs per persoon. Tussen de loterijen door laat clown Desalles zijn ‘tovertrucs’ zien.

Dinsdag 1 september ‘Prikkelarme’ kermis
Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt je zintuigen maximaal. Voor een bepaalde groep bewoners misschien wel iets teveel. Dat is de reden dat er dit jaar voor het eerst op dinsdag een prikkelarm kermismoment plaatsvindt. Om 13.30 uur opent wethouder Geraats bij de autoscooter dit nieuwe initiatief waarna hij met bewoners en begeleiding van PSW en de gasten van de Zonnebloem afdeling Nederweert een ronde over de kermis maakt. Tijdens deze ronde passen de exploitanten het volume van de muziek en de draaisnelheid van de attracties aan. PSW is een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, dagbesteding/werken/onderwijs en vrije tijd.

TV-hunk Dave Roelvink
Na de prikkelarme kermis gaan de attracties weer een versnelling hoger. Het is inmiddels een goed gebruik dat de laatste kermisdag een GTST-acteur uit Nederweert bezoekt. Dit jaar hebben de kermisexploitanten ervoor gekozen om de bekende TV-hunk Dave Roelvink een bezoek aan de kermis te laten brengen. Wil je graag zijn handtekening of met hem de foto? Kom dan op kermisdinsdag omstreeks 20.00 uur naar het kermisterrein op het Raadhuisplein.

Waar staan welke attracties?

Budschop: Time Trip, Friet, Booster, Cake Walk, Disco Dancer (Hully Gully), Poffertjessalon, Suikerspin/popcorn/noten, Gebak, Snoep, Tekenstudio, Aquablasta, Dragon Familie Achtbaan, Lucky Duck, Happy Wheel, Ballenfontijn, Voetbalspel, Bussensport en Kinder Fun.

Nederweert Centrum: Autoscooter/botsauto’s, Rupsbaan, Pony rijden, Trampoline, Pusher, Reuzenrad, Polyp, Babyflug, Rolbalspel, Kanalenspel, Skeebal, Breakdance, Kamelen race, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek, Draaimolen, Convoi, Grijpkranen, Snoep, Gebak, Suikerspin/popcorn/noten, Delicious food/American Hamburger, Visverkoop, Spaanse Churros en IJssalon. 

Openingstijden kermis
Vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur, zondag van 14.00 tot 24.00 uur, maandag van 14.00 tot 24.00 uur, dinsdag van 14.00 tot 24.00 uur.

Horeca en eetzaken
Tijdens de kermisdagen van vrijdag t/m woensdag mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie