Skip to content

Torenbeklimmen tijdens Neewieert on Wiels

17 september 2015 | 17:00

Nederweert kerktorenWie niet opziet tegen een flinke klim kan zondag 20 september tijdens Neewieert on Wiels de toren van de Sint Lambertuskerk beklimmen. De toren kan beklommen worden tot 16.00 uur.

Sint Lambertuskerk Nederweert

Na 175 treden kom je uit op de omloop of trans (balustrade) van de kerktoren op 41 meter hoogte. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over Nederweert en de wijde omgeving. De kerk is in totaal 72 meter hoog en kan beklommen worden tot de spits. Deze is interessant voor timmerlieden en andere liefhebbers om het vakmanschap te bewonderen waarmee enige jaren geleden de toren is gerestaureerd. Bij normaal onderhoud moet de toren er weer honderd tegenaan.

Met de bouw van de monumentale kerktoren is in 1467 begonnen. Rond 1900 is de torenspits vernieuwd en vergroot. Sindsdien is de Lambertuskerk een blikvanger voor Nederweert. Rijdend over de A2 is de kerk goed te zien. De gemeente heeft de kerk zelfs in het eigen logo gezet.

Het beklimmen van de toren is alleen mogelijks als de weersomstandigheden het toelaten. Er wordt een bijdrage van 2 euro per persoon gevraagd. Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen naar boven. Zij betalen 1 euro. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51
Jubileumjaar Eynderhoof
Kom ook naar de lezing in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 13:50
Overlijdensbericht-Truus-Koppen-4
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
18 oktober 2024 | 9:16
Harmonie-Pro-Musica-Mei-Li
Traditionele herfstconcert in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 8:01

Advertentie