Skip to content

Praat vanavond mee over centrumplan Nederweert

Redactie
22 september 2015 | 10:10

Advertentie

KerkstraatMeepraten, meedenken over het nieuwe centrum van Nederweert? Kom dan op dinsdag 22 september om 19.00 uur naar Zaal Centraal aan de Kerkstraat in Nederweert. Ondernemers, omwonenden en belanghebbenden zijn dan van harte welkom voor een workshop over de detailhandelsvisie. Tijdens deze avond worden de resultaten van het gehouden onderzoek gepresenteerd.

Praat mee over centrumplan Nederweert

In het kader van de nieuw op te stellen detailhandelsvisie zijn enquêtes gehouden onder consumenten en ondernemers, individuele gesprekken gevoerd, de ruimtelijk-functionele structuur van het centrum is onderzocht en er is een aanbodanalyse uitgevoerd. De resultaten van deze onderzoeken zijn inmiddels verwerkt en geanalyseerd.

Het opstellen van de nieuwe detailhandelsvisie gebeurt in afstemming met alle belanghebbenden. In dat kader vindt nu ook deze workshop plaats. De input van de bijeenkomst nemen we uiteraard mee voor het opstellen van de (ontwerp)visie. In een later stadium wordt de visie aan de raadsleden gepresenteerd tijdens een themaraad.

Op de website van de gemeente vind je meer informatie.

Advertentie

14 Reacties

  1. Wat een geweldige uitkomst voor de inwoners van Nederweert. Met vrijwel volledige instemming moet er weer tweerichtingsverkeer komen. Het plan Wijen werd ook unaniem afgeschoten, en de bereikbaarheid van het centrum moet veel beter. Er was erg veel kritiek op de huidige situatie, dit heeft vrijwel alle ondernemers heel veel geld gekost. Meer dan 400 inwoners hebben de enquete ingevuld, vele gesprekken met ondernemers zijn gevoerd, zo`n 90 middenstanders hebben ook een vragenformulier ingevuld. De verantwoordelijken in het bedrijfsleven hadden hun conclusie allang getrokken bij zo`n verwoestend rapport. Ik ben benieuwd hoe men dit op een democratische wijze gaat oplossen……………. Wat je hoort op de straat, in het cafe of in de supermarkt, alles staat precies zo in de uitkomsten van dit onderzoek. Mij verwondert deze uitkomst niet !!

    • Was op het moment dat Kerkstraat en Brugstraat op de schop ging en brug 15 vernieuwd werd al over duidelijk. Maar ja, er werd NIET geluisterd naar Ondernemers en burgers. Doet een burger goed dat dit nu keihard bevestigd door onderzoeksbureau BRO. Goede presentatie van de heer Stefan van Aalst (BRO). Nu is het de vinder aan de pols houden. Gezien ook de opmerking van een toehoorder mbt het financiële plaatje. Hoe gaat men dit democratisch oplossen…….en de randweg…….wat heeft dat straks nog voor gevolgen……Laat die grootheidswaanzin maar eens varen…..het is nu genoeg geweest…..Mag toch hopen dat de groep praktijk mensen ipv kantoor mensen in het gemeentehuis groter wordt…..Mensen met het hart op de juiste plaats en die luisteren naar ondernemers en burgers……het kosten ons allen handen vol geld…..en dan is de vogel gevlogen naar……………………………..

  2. Maar 400 mensen die de enquête hebben ingevuld ….? Waarvan de meeste ondernemers uit de Kerk en Brugstraat waren ???!
    En die andere 16 duizend dan ? Hebben die geen mening , of vinden ze het goed hoe nu de zaken worden aangepakt ?
    Alles terug draaien zou echt geld verspillen zijn …. Nee hoofd koel houden en doorpakken zodat een bruisend centrum wordt .

    • Terug draaien is de beste optie. Tja…had de gemeenteraad en college maar beter moeten luisteren naar ondernemers en burgers. En moet men nu bloeden voor de gemaakte fouten en toegeven/bekennen…..En dat laatste ..toegeven/bekennen… is voor de meeste mensen meestal niet gemakkelijk……maar het zou hen wel sieren als ze het openlijk toegeven en de gemaakte fouten herstellen……………………………..!

  3. Eerst even verdiepen in de materie, en dan pas reageren. Enquete was naar ratio verdeeld over Ospel, Leveroy, Eind, Ospeldijk, Budschop en Nederweert. Misschien deskundig op een ander gebied………?

  4. En wat valt er “door te pakken” (echt zo’n nietszeggend VVD-woord), als er gewoon geen hond meer komt en het centrum gemeden wordt vanwege de onbereikbaarheid door het eenrichtingsverkeer? Wat een inhoudsloze reactie, kijk eens naar de praktijk.

    • Knap……hoor….dat u zonder meer durft te zeggen dat “door te pakken ” een echt zo’n nietszeggend VVD-woord is. Bent u helderziende….Ook een deskundige op een ander gebied…… Met dat bruisend centrum zal de deskundig eerder het horecaplein bedoelen…..is een feite géén plein maar een T-splitsing zoals gisteravond nog eens benadrukt werd door een toehoorder…….waarvan akte….

      • Haha, nee hoor, ben geen helderziende. Maar kijk de laatste verkiezingscampagne van de VVD maar eens na, hoe vaak dat woord wel niet gebruikt werd. Om er vervolgens niets mee te doen…

        • Hoor wel dat je de politiek niet helemaal volgt……..wie er daadwerkelijk een hart voor Nederweert heeft…….de mensen die je niet op vele foto’s ziet voorbij komen werken juist achter de schermen keihard……

          • Dat zeg ik toch helemaal niet, ongetwijfeld werken die keihard. Ik volg het zelfs van heel dichtbij. Leer jij maar eens lezen.

    • “‘Door te pakken” een nietszeggend VVD-woord…waar op internet vinden we dat………..

      • Zoek maar eens in de laatste campagne. Hoe vaak daarin het wordt doorpakken wel niet voorkwam…

  5. de doorpakkende hard werkende Nederlander van de VVD, economisch verantwoord met zo min mogelijk personeel en beursgenoteerd met Rutte als boegbeeld, haha wat een lachertje!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie