Skip to content

Dochter Henry Eric Harden bezoekt graf van haar vader

Redactie
4 mei 2016 | 18:08

Advertentie

Julia Harden bezoekt graf van haar vader-4634Woensdagmiddag bezocht Julia Harden-Wells, de dochter van Korporaal Henry Eric Harden de Britse Militaire Begraafplaats in Nederweert. Samen met Burgmeester Evers, wethouder Geraats en één van de zes, nog in leven zijnde kameraden, stonden ze 1 minuut stil ter nagedachtenis aan Henry Eric Harden. Een emotioneel moment voor Julia die ontzettend dankbaar was dat ze hier mocht zijn.

Korporaal Henry Eric Harden

Bij Brachterbeek in Nederland op 23 januari 1945 raakten drie mariniers van het Royal Marine Commando, waartoe ook lance-corporal Harden behoorde, bij een gevechtsactie gewond. Harden aarzelde geen moment en stormde over open terrein voorwaarts, gaf de eerste marinier eerste hulp en bracht hem vervolgens veilig naar de eigen linies. Weer besloot hij, ditmaal in gezelschap van twee ziekenbroeders, om terug te gaan om de twee andere mariniers te helpen. Eenmaal daar aangekomen was één van hen ondertussen aan zijn verwondingen overleden. Tijdens de evacuatie van de laatste marinier werd Harden echter getroffen door vijandelijk vuur en overleed even later.

Bij de Britse Militaire Begraafplaats in Nederweert ligt ook een veldkei als onderdeel van de Libertation Route. Deze veldkei vertelt ook het verhaal van korporaal Henry Eric Harden.

Na het bezoek ging het gezelschap gezamenlijk eten om vervolgens deel te nemen aan de jaarlijkse dodenherdenking op het Raadhuisplein in Nederweert. Tijdens de herdenking zal mevrouw Julie Harden-Wells bloemen leggen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie