Skip to content

(solitaire) bijen in hun nopjes

13 mei 2016 | 15:00

Bloemen inzaaien Budschop-5485In samenwerking met de Dorpsraad Budschop en Openluchtmuseum Eynderhoof heeft stichting Bij-ZZZaak vandaag de laatste stroken met een bloemenmengsel van wilde bloemen ingezaaid op het Rochuspark op Budschop én bij Eynderhoof. “De (solitaire) bijen, maar ook de vlinders in de vlindertuin bij Basisschool Budschop zullen met al deze stroken in hun nopjes zijn,” zegt Johan Evers van de Dorpsraad Budschop. Samen met Henk Vaes en Twan Hoeben hebben ze vandaag samen gezaaid onder toeziend oog van Lei Reemers.

Met de laatste strook in het Rochuspark Budschop is de doelstelling voor Bij-ZZZaak ruimschoots gehaald,” vertelt Lei, initiatiefnemer van de actie en natuurliefhebber in hart en nieren. Er is nu een verbinding vanuit zorgboerderij Bosserhof via zorgcentrum St. Joseph, Rochus Park Budschop en Hulsen naar openluchtmuseum Eynderhoof. Hier en daar een ingezaaide stroken met bloemen en prachtige (bijen)kunstwerken bij zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.  De wegberm van Hoek en een akkerrand op Hulsen zijn recent ook ingezaaid met het bloemenmengsel dat uitermate geschikt is voor bijen en vlinders.

Bloemen inzaaien Eynderhoof-4552

Op Eynderhoof staat, net als bij Bosserhof, een groot element dat geschikt is voor de solitaire bij. Met een beetje extra aandacht zijn tuinen, groensingels en bermen zo gemakkelijk in te richten dat er een beter leefklimaat ontstaat. Dit kan eenvoudig door elementen aan te leggen waar ze graag in huizen met daaromheen voldoende planten en bloemen als voeding, zogenaamde bijenbiotopen. Ook in je eigen tuin kun je met kleine aanpassingen deze solitaire ofwel wilde bijen helpen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een aantal “kunstwerken” die geplaatst gaan worden ergens in de gemeente Nederweert. Het zijn zogenaamde woonobjecten voor solitaire bijen. Als deze klaar zijn en geplaatst dan kan stichting Bij-ZZZaak fase 1 afsluiten. De volgende stap is het oprichten van een eigen website. “We hebben al een aanloop genomen naar fase 2 maar hierover later meer. Ik wil iedereen namens de stichting Bij-Zzaak bedanken”, aldus een trotse Lei.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Lei via 0495 – 626 362 (in de avonduren) of stuur een e-mail met daarin je telefoonnummer naar leireemers@gmail.com. Lei belt je dan op een later tijdstip terug.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie