Skip to content

Crowdfunding gestart voor Sinterklaasintocht Nederweert

Redactie
23 oktober 2016 | 12:09

Advertentie


Enkele bezorgde Nederweerternaren zijn na het bericht van vorige week op Nederweert24 over de financiële problemen van het Sint Nicolaas Comité Nederweert in actie gekomen. Zij vinden het onbegrijpelijk dat de intocht in ons dorp na 2016 dreigt te verdwijnen en hopen door middel van crowdfunding voldoende middelen op te halen voor het Sint Nicolaas Comité zodat de intocht de komende jaren kan blijven voortbestaan.

Wat is crowdfunding?
Crowdfunding is een moderne manier van collecteren. Via een website worden mensen die een bepaald doel willen steunen in de gelegenheid gesteld om een kleine (of grotere) bijdrage te doen om daardoor in totaliteit een groot bedrag op te halen om het doel te kunnen realiseren.

Wat vragen we van jou?

  • Ten eerste willen ze alle Nederweerternaren die zich verbonden voelen met het Sinterklaasfeest en de eigen intocht in het bijzonder vragen om dit bericht te delen via Facebook. Het succes van een crowdfundingsactie is afhankelijk van zoveel mogelijk exposure;
  • en daarnaast willen ze je uiteraard vragen om een bedrag over te maken voor de actie en druk op de knop “Doneer nu“.

Advertentie

7 Reacties

  1. Hé, dacht ik, “Sinds wanneer is crowdfunding een moderne vorm van collecteren”. Toch maar even wat woordenboeken er op nageslagen.

    “Crowdfunding is een financieringswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van publieke financiering, dus zonder bank die een krediet verschaft. Het wordt gezien als een alternatieve financieringswijze,”

    Dus toch niet. Noem het dan ook gewoon collecteren. Is wel zoveel duidelijker.

    • Hans: wel het hele verhaal vertellen. Wiki:

      Investering via crowdfunding kan op verschillende manieren plaatsvinden. De vier meest voorkomende manieren zijn:

      Donaties: De investeerder doneert geld voor een bepaald doel. Doneren impliceert dat de investeerder er niets voor terug krijgt. Crowdfunding door middel van donaties komt voornamelijk voor bij filantropische doeleinden.

      En nog wat verder lezend (vrij verwoord): crowdfunding is in NL verkeerd vertaald. Crowdfunding is collecteren. In Europa is het begrip veel breder, maar hadden ze het beter ‘crowdfinancing’ kunnen noemen.

      Ik wil overigens best bijdragen, maar alleen als er échte zwarte Pieten komen, ipv disco-pieten.

  2. Heel fijn, maar wat bedoel je Hans? Dus toch wel?
    Enfin…de zak van Sinterklaas, en bij welke zakken komt de opbrengst nog meer terecht?

  3. Hallo mensen, de vrijwilligers die dit ieder jaar weer belangeloos doen en toch al heel veel kosten uit eigen middelen hebben betaald vinden het ook belangrijk dat dit bestaan blijft, vandaar dat er beroep wordt gedaan op de inwoners van Nederweert, mijn bijdrage heb ik zojuist ook gedaan, en degene die zich moe maken over het feit er een nieuw woord wordt gebruikt, heeft schijnbaar geen affiniteit met de medemens, heel jammer. Succes Comité

    • Beste Marly, Door de vele vrijwilligers is deze prachtige traditie mogelijk. Veel kosten werden uit eigen middelen betaald schrijf je. Hoe bedoel je dat? Uit eigen portemonnee? Sponsors? Waaruit bestaan die kosten 2000 euro dan? Gemeente betaald 250. euro aan de sinterklaasintocht. Dat is ooit zo eens vastgesteld. Crowdfunding is een modern woord van deze tijd. Kwestie van zorgen dat je met de tijd meegaat. Ogen en oren open. Hoop van harte dat dit bedrag bij elkaar komt. Volg het zelfs op deze site. Draag mijn steentje op mijn manier bij. Gun iedereen, groot en klein, een prachtig en fijn sinterklaasfeest. Genieten van de kleine dingen noemen we dat………..

  4. Neem een voorbeeld aan andere gemeentes die vragen 5 euro per persoon aan deelname met intocht sinterklaas. .. maar dan wordt er ipv met snoep te gooien … speelgoed gegooid naar de Kids 🙂


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie