Skip to content

Aanleg randweg mogelijk in gevaar door Wet HOF

Redactie
15 september 2012 | 11:17

Advertentie

De wet houdbare overheidsfinanciën (HOF) kan mogelijk een bedreiging vormen voor de aanleg  van de geplande nieuwe randweg in Nederweert. Deze wet verplicht gemeenten om te sparen in de schatkist van de overheid. Doordat in de schatkist van het Rijk gespaard wordt neemt op papier de staatsschuld af. Groot nadeel hiervan is dat bijvoorbeeld de provincie Limburg zeggenschap verliest over ongeveer 2 miljard euro. Het realiseren van grote projecten kan hierdoor in gevaar komen. Een van die projecten zou de nieuwe verbinding tussen de A2 en de N266 in Nederweert kunnen zijn. Omdat deze nieuwe verbinding al jaren op de agenda staat maakt de lokale politiek zich ernstig zorgen over de ontwikkelingen. De provincie zou namelijk de helft van de kosten voor haar rekening nemen, ongeveer 8 miljoen euro. Als dit bedrag komt te vervallen zal de aanleg van de nieuwe verbinding financieel onhaalbaar worden.

Gedeputeerde Koppe van de VVD liet eerder in een vergadering van Provinciale Staten al weten dat de nieuwe wet mogelijk de randweg in Nederweert kan raken hoewel hij meer vreest voor nog grotere projecten zoals de verbreding van de A2.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Activiteitenprogramma oktober De Pelen
Voor jong en oud van alles te beleven!
30 september 2024 | 20:00
Huis-van-Nicolaas-in-Weert-2019-is-weer-geopend-36
Komende vijf jaar in Franciscus Huis Weert
30 september 2024 | 17:18

Advertentie