Skip to content

Marcel Tinnemans presenteert zijn boek ‘Nel’

Redactie
23 september 2012 | 17:06

Advertentie

Op zondag 23 september is in restaurant Guulke in Nederweert het boek ‘Nel’ gepresenteerd. Nel is het verhaal van Nel Scheffers uit Nederweert, die in 2009 overlijdt aan de ziekte kanker. Ze is dan 46 jaar. Schrijver van het boek en echtgenoot van Nel, Marcel Tinnemans, bood het eerste exemplaar aan de moeder van Nel aan, de 77-jarige Annie Scheffers.

Nel is een vrouw die midden in het leven staat als in april 2009 bij haar kanker wordt ontdekt. Amper acht maanden later heeft de ziekte haar gebroken. Vier chemokuren, 45 bestralingen en ontelbare medicijnen ten spijt. Ze sterft op vrijdag 13 november 2009.

Nel is afkomstig uit een gezin van acht kinderen. Ze bezit een levenslust die zelfs tijdens haar ziekteproces mensen inspireert en ontroert. Vanaf het moment dat de ziekte zich openbaart, is echtgenoot Marcel Tinnemans gaan schrijven. In dagboekstijl, mijmeringen en gedachtekronkels.

Het boek Nel geeft een kijk in de ziel van de schrijver en de strijd die hij en zijn vrouw plotseling moeten voeren. Hij beschrijft het proces van onzekerheid, angst, hoop, liefde en de dood op een indringende en soms confronterende manier.

Ruim twee jaar bleven de schrijfsels liggen. Nu is het gelukt en is er het boek. Voor diegenen die met een ernstige ziekte te maken hebben, of gehad hebben, zal het verhaal herkenbaar zijn. Mogelijk biedt het steun.

Het boek Nel is vanaf 24 september te koop bij de filialen van Bruna in Nederweert, Bruna in Weert en Studio Diplan in Nederweert. De kosten bedragen € 15,00 en de opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

Advertentie

0 Reacties

  1. Wat een aangrijpend boek,een rollercoaster van emoties,respect voor Marcel en grote kanjer Nel!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie