Skip to content

Dave Op ’t Root reageert positief op zijn nieuwe zorgwoning

Redactie
21 oktober 2012 | 23:25

Advertentie

[Door: Anita Sonnemans]
Het was spannend hoe Dave Op ’t Root zou reageren op zijn totaal veranderde omgeving, na de “Ospel & Nederweert in Actie week”. Maar gelukkig zijn de berichten vanuit het zorgteam positief….

Vakantie Dave in de Weerterbergen
De vakantieweek in de Weerterbergen, samen met het zorgteam is goed verlopen, afgewisseld met momenten van onrust. “Met name bij aankomst in de Weerterbergen zag je een gespannen snoet…”, vertelt één van de begeleiders. “Je kon echt aan Dave zien dat hij bezorgd was, hoe dit verder zou gaan…”. Tijdens zijn verblijf, zei Dave regelmatig “pappa tuinhuis maken”, “activiteitenruimte maken” & “mamma in bed, moet rusten”.

De begeleiders vertellen achteraf, dat ze zich nu pas echt voor kunnen stellen hoe de nachten met Dave zijn. Het waren korte nachten, waarin Dave met grote regelmaat in & uit bed ging en even wilde weten of hij al op mocht staan. Maar voor het team was het te dragen, daar ze elkaar konden afwisselen. Respect voor Jeanne & Frans die dit normaliter bijna dagelijks meemaken. Thuiskomst in zijn nieuwe “tuinhuis”
Bij aankomst waren de eerste woorden van Dave: “Bomen weg, nieuw paadje gemaakt”. In tegenstelling tot zijn aankomst in de Weerterbergen een week eerder, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht.

Eenmaal binnen gaat hij meteen op verkenning uit. Alle muren moeten worden aangeraakt en alle deuren open en weer dicht. Het nieuwe toilet moet meteen uitgeprobeerd worden en dan weer terug door de woning; “Keuken mooi” , “nieuwe deuren”zijn uitspraken van Dave. Hij reageert vrij rustig en met een lachende snoet. 
Niet alles kon hij accepteren. Zo moesten de stofzuiger en de nieuwe pedaalemmer het helaas al snel genoeg ontgelden. Op de één of andere manier klopt dat dan voor hem niet, omdat deze er voorheen binnen ook niet los in stonden.

Het zorgteam is blij met deze positieve aanpassing van het tuinhuis. “Het biedt zoveel meer mogelijkheden voor Dave. Nu is het voor Dave eerst een periode van wennen aan het gebouw. Daarna kunnen we stap voor stap onze activiteiten gaan uitbreiden in de activiteitenruimte. Zodra er voldoende financiële middelen zijn, zullen we de zorg van Jeanne & Frans volledig over kunnen nemen en zal Dave ook in zijn zorgwoning gaan slapen. Deze mogelijkheid is er nu nog niet, maar blijft zeker het uitgangspunt! We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!”

Officiële opening zorgwoning
Op 3 november 2012 om 15:00 uur zal de zorgwoning officieel geopend worden door wethouder Mw. Frenken-Ras.
Sponsoren & vrijwilligers zullen hiervoor allen een uitnodiging ontvangen.
 Mochten we in de grootte van het project iemand vergeten zijn om een uitnodiging te sturen, dan vinden wij dit natuurlijk heel vervelend! Weet dat iedereen die op welke wijze dan ook zijn bijdrage heeft geleverd aan “Ospel & Nederweert in Actie” van harte welkom is om bij deze opening en de afsluiting bij HBS Wilhelmina aanwezig te zijn!!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie