Skip to content

Themaraden over RIEC, Wet Hof en bestuursrapportage

Redactie
24 oktober 2012 | 17:50

Advertentie

Op maandag 29 en dinsdag 30 oktober zijn er themaraden in de raadzaal van het gemeentehuis. Het doel van een themaraad is de gemeenteraad en iedereen die geïnteresseerd is te informeren over ontwikkelingen op het gebied van een bepaald onderwerp. Iedereen kan ook meepraten.

Op maandag 29 oktober staan twee onderwerpen op de agenda. De eerste themaraad duurt van 19.30 tot 20.30 uur en gaat over de werkwijze en taken van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). Het RIEC kan gemeenten o.a. adviseren op het gebied van een geïntegreerde aanpak van georganiseerde misdaad. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer informatie gegeven over de werkwijze en de in het verleden behaalde resultaten door het RIEC.

De behandeling van het tweede onderwerp op deze maandagavond begint omstreeks 20.30 uur en gaat over de Wet houdbare overheidsfinanciën, ook wel de Wet Hof genoemd. Deze wet is onlangs aan de Tweede Kamer ter behandeling aangeboden. Nederland heeft namelijk toegezegd dat de met Europa gemaakte afspraken om het overheidstekort te verkleinen, worden vastgelegd in nationale wetgeving. De gemeenten dragen ook bij in het overheidstekort, dus de maatregelen en afspraken om dit tekort terug te dringen raken ook gemeenten.

Het verschil tussen inkomsten en uitgaven van een gemeente wordt per jaar aan een maximum gebonden. Dit zogenaamde EMU-saldo is voor de gemeente Nederweert berekend op afgerond €1,5 miljoen. Door deze investeringslimiet kunnen beperkingen optreden bij het realiseren van de plannen. De planning en fasering van investeringen zal hierdoor telkens kritisch moeten worden bekeken. Naast de Wet Hof wordt ook uitleg gegeven over de algemene uitkering uit het gemeentefonds die de gemeente ontvangt van de Rijksoverheid.

De themaraad van dinsdag 30 oktober staat ook in het teken van financiën. Het gaat dan om de tweede Bestuursrapportage van 2012 (Berap). In de Berap informeert het managementteam van de gemeente over de actuele stand van zaken en eventuele afwijkingen van de lopende begroting. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Kijkt u voor meer informatie over de themaraden op de site van de gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie