Skip to content

Gemeente participeert in Jeugdsportfonds

Redactie
29 oktober 2012 | 15:41

Advertentie

De gemeente Nederweert heeft zich verbonden aan het Jeugdsportfonds: een fonds dat kinderen laat sporten voor wie dat anders financieel niet haalbaar is.

We staan helemaal achter deze gedachte en participeren daarom al enkele jaren in het Jeugdsportfonds. Inwoners van Nederweert die tussen de 4 en 21 jaar zijn waarvan de ouders of verzorgers de sportcontributie of sportkleding niet kunnen betalen, kunnen daardoor in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds. Deze bijdrage is maximaal € 225,- per kind per jaar en wordt gebruikt om de contributie en benodigde sportattributen te betalen.

Het geld komt niet in handen van het kind of de ouders. Het wordt direct overgemaakt naar de sportvereniging of sportwinkel. De aanvraag voor de bijdrage wordt gedaan door de intermediair (tussenpersoon) die werkt in de omgeving van het kind. Dit kan bijvoorbeeld een docent, het hoofd van de basisschool, de huisarts, algemeen maatschappelijk werk of iemand van Bureau Jeugdzorg of MEE Limburg zijn.

Tot en met het derde kwartaal in 2012 zijn veertien kinderen uit onze gemeente met gebruik van de bijdrage uit het Jeugdsportfonds gaan sporten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Wijnants, consulent Jeugdsportfonds, tel. 046-4770590 of kijk op de site van jeugdsportfonds

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie