Skip to content

Nederweert straks bij Weert volgens Coalitiepartijen

Redactie
29 oktober 2012 | 14:50

Advertentie

Als het aan de coalitiepartners VVD en PvdA ligt moet de gemeente Nederweert bij de gemeente Weert komen en komt deze “nieuw gemeente” in één van de vijf nieuwe “Landsdeel” te liggen. Volgens het conceptregeerakkoord zou elke gemeente in Nederland meer dan honderdduizend inwoners moeten hebben en zouden we van twaalf provincies naar vijf “landsdelen” moeten.

Als gemeenten meer dan honderdduizend inwoners moeten hebben dan zullen er nog meer gemeenten samen moeten met Weert en Nederweert om die grens te halen. We liggen als Nederweert en Weert dan wel een beetje midden tussen de driehoek Roermond, Venlo en Eindhoven.

De vijf landsdelen zou betekenen dat Limburg samen gaat met een deel van Noord Branbant en samen het “landsdeel” Nederland-Zuid zou vormen. Andere landsdelen zijn het overige deel van Brabant met Zeeland, Groningen met Friesland en Drenthe, Gelderland met Overijssel en Noord-Holland met Utrecht en Flevoland.

Haalbaar plan? Wat denk jij?

[poll id=”4″]

Advertentie

0 Reacties

  1. Een heel goed plan.
    Dan wordt Nederweert ook meer groen in haar straten en woonwijken en behoren wij ook bij de Groenste Gemeente van Nederland.

    .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie