Skip to content

Week van het geld 2012: 12 t/m 16 november

Redactie
31 oktober 2012 | 10:03

Advertentie

“Als ik later groot ben”

“Als ik later groot ben” is het thema waarop de Week van het Geld 2012 is gebaseerd. Kinderen dromen van een mooie toekomst, met een eigen huis en een ‘vette’ auto. Dat daar geld voor nodig is, weet ieder kind. Maar hoe je je inkomen besteedt en wat de rol van de bank is, is voor veel kinderen hocus pocus. Begrijpelijk, want zij hebben op hun leeftijd nog slechts de zorg over hun zakcenten. In de Week van het Geld worden kinderen en ouders bewust gemaakt van geldzaken.

Namens de Rabobank Weerterland en Cranendonck geven de budgetcoaches Daniëlle Knapen en Eef van Opdorp van de Stichting Mijn Budgetonderwijs gastlessen aan de groepen 7 en 8 van een aantal basisscholen in de gemeenten Cranendonck, Leudal, Nederweert en Weert. Voor de ouders verzorgen zij twee thema-avonden.

Lessen in de klas Wat is – later als je groot bent – het gemiddelde inkomen en wat moet daar allemaal van betaald worden? De budgetcoaches behandelen dit thema met opdrachten en spellen. Op die manier wordt bespreekbaar gemaakt dat het geld dat je verdient niet alleen maar aan kleding, lekker eten en uitstapjes uitgegeven kan worden, maar dat er ook vaste lasten zijn. Ook komen sparen, lenen, pinnen en rood staan aan bod en wordt er gekeken naar het huidige bestedingspatroon. Waaraan gaat het zakgeld op en wat doe je als je geen geld meer hebt?

Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

Thema-avonden voor ouders De ouders spelen een belangrijke rol bij de bewustwording van hun kinderen en hun bestedingspatroon. Daarover gaan twee thema-avonden voor ouders. Vorig jaar werden de thema-avonden druk bezocht. Het thema ‘Mijn kind budgetproef’ sprak velen aan. Het thema van dit jaar borduurt daarop voort en behandelt aan de hand van actuele en herkenbare praktijkvoorbeelden de valkuilen en successen. Deelname aan de ouderavonden staat open voor alle ouders van de deelnemende basisscholen.

De bijeenkomsten zijn op onderstaande data:

Dinsdag 13 november Basisschool De Schrank Siebenstraat 14, Ospel 20.00 uur
Donderdag 15 november Basisschool ’t Dal St. Jozefslaan 102, Weert 19.30 uur

Aanmelden thema-avonden voor ouders

In verband met eventuele drukte is aanmelden wenselijk. Aanmelden voor de bijeenkomst van 13 november in Ospel kan via natasjajaspars@hotmail.com. Via j.bukkems@bs-hetdal.nl kunnen ouders zich aanmelden voor de bijeenkomst van 15 november in Weert.

Meer informatie

Stichting Mijn Budgetonderwijs, Daniëlle Knapen (info@mijnbudgetonderwijs.nl, 06-23605424).

Bekijk op www.mijnbudgetonderwijs.nl welke basisscholen aan de projectweek deelnemen.

Week van het Geld in de regio

De Week van het Geld is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. De Rabobank is één van de partners in deze door het platform Wijzer in Geldzaken georganiseerde projectweek.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie