Skip to content

Lezing door Dhr. Henk Heijligers: Het Limburgs Landschap

Redactie
1 november 2012 | 8:10

Advertentie

Het Limburgs Landschap, meer dan natuur alleen

De natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap kennen een grote natuurrijkdom. Door uitgekiend beheer wordt gewerkt aan een zo hoog mogelijke soortenrijkdom. Die fraaie en beschermde natuurgebieden vormen voor ieder een inspirerende rijkdom om ‘groen’ te genieten, tot rust te komen of juist actief te ontspannen.  Maar er is meer dan natuur alleen.

Het belangrijkste doel van Stichting het Limburgs Landschap is het veiligstellen van waardevolle landschappen en natuurgebieden in Limburg. Het Limburgs Landschap doet dat door gebieden aan te kopen en aansluitend een goed beheer te voeren. Sinds de oprichting in 1931 is ruim 8100 ha natuur in bescherming genomen, verdeeld over zo’n 70 natuurgebieden door heel Limburg.

Limburg is zonder twijfel een van de mooiste provincies van Nederland. De toeristische sector is hier economisch van groot belang. Het lijkt dan ook meer dan logisch dat we ons landschap koesteren en goed onderhouden. Het Limburgs Landschap werkt daar zelf ook actief aan mee, bijvoorbeeld door de aanwezige wandel- en fietsroutes. In een aantal natuurgebieden zijn de oude boerderijen, molens of herenhuizen omgebouwd tot vakantieverblijf.

Natuurgebieden zijn niet alleen maar mooi, ze kunnen ook een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. Een goed voorbeeld daarvan is de inrichting van het Weerterbos tot klimaatbos. Zo houden we ook in de toekomst droge voeten. Kortom, een rondgang langs de vele natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap, met high-lights, soortenrijke natuur, achtergronden en dat alles in een natuurlijk landschap dat meer dan natuur alleen is.

De lezing is op dinsdag 13 november  in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Geurtsvenweg 4 in Weert. ( eind parkeerplaats bij het zwembad)

Aanvang : 19.30 uur Toegang : gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie