Skip to content

Gratis kierstandhouder en preventieadvies voor ruim 160 huishoudens

Redactie
5 november 2012 | 16:14

Advertentie

Meer dan 160 woningbezitters in de gemeente Nederweert komen in aanmerking voor een gratis kierstandhouder en een preventieadvies, aangeboden door de provincie Limburg. Burgemeester Evers zal op vrijdag 30 november het eerste exemplaar uitreiken tijdens een informatiebijeenkomst over veiligheid. Meldt u zich snel aan, want de uitgifte gebeurt in volgorde van binnenkomst.

Nederweert haakt aan bij een campagne van de provincie Limburg die voorziet in gratis preventiepakketten, bestaande uit kierstandhouders voor duizenden woningen van senioren, alleenstaanden en eenoudergezinnen én een veiligheidsadvies.

Woninginbraken en -overvallen behoren tot het type ‘high impact crime’: een delict dat een grote impact heeft op de slachtoffers. Woninginbraken komen met enige regelmaat voor in de gemeente Nederweert, de laatste drie jaar gemiddeld 35 keer per jaar. Woningovervallen kwamen 28 keer in 2010 voor, 54 keer in 2011 en 41 keer in 2012 (t/m oktober).

Gezien de grote impact hebben de thema’s woninginbraken en -overvallen prioriteit in het integrale veiligheidsbeleid 2010-2013 van de gemeente Nederweert. Het bijbehorende actieplan wordt uitgevoerd in samenwerking met de politie Limburg-Zuid, het Openbaar Ministerie, Stichting VAK en woningcorporaties.

Wilt u gebruikmaken van dit gratis preventiepakket? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres naar infostvak@gmail.com. De toewijzing ervan gebeurt op volgorde van binnenkomst. Na uw aanmelding neemt het Politie Keurmerk Preventieteam van Nederweert contact met u op. U hoort dan of het pakket voor u gratis is en u kunt meteen een afspraak maken voor een bezoek van het preventieteam. Als u niet bij de eerste 166 aanmeldingen zit, dan kunt u het preventiepakket ook tegen betaling aanschaffen.

Voor meer informatie ga je naar de website van de gemeente

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie