Skip to content

Wethouder Mackus geeft startsein voor verbreding Brug 15

Redactie
8 november 2012 | 17:33

Advertentie

Op dinsdag 13 november geven wethouder Hubert Mackus van Nederweert en Rene van der Zweep, directeur van het bedrijf Strukton officieel het startsein voor het verbreden van Brug 15 over de Zuid-Willemsvaart in Nederweert. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente en haar inwoners in vervulling.

Het verbeteren van de verbinding tussen Nederweert en Budschop is één van de speerpunten uit het Masterplan voor het Centrum van Nederweert en Budschop. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd door het bedrijf Strukton. Het bedrijf bouwt eerst een nieuwe draagconstructie met brugdek naast de bestaande brug. Na de winter start fase twee. Het oude brugdeel wordt dan geconserveerd en voorzien van een nieuw brugdek. Daarna worden de twee brugdelen met elkaar verbonden. Door deze werkwijze blijft de overlast voor het verkeer beperkt. Fietsers zullen nauwelijks hinder ondervinden van het project. Voor gemotoriseerd verkeer geldt alleen tijdens de tweede fase, in 2013, een omleiding.

De huidige Brug 15 is slechts zes meter breed. Omdat het brugdek zo smal is, is de doorstroming van het verkeer beperkt. Daarnaast is de oversteek onveilig voor fietsers. Na de afronding van het werk is de brug tien meter breed.

Wethouder Mackus is trots dat hij het symbolische startsein mag geven voor de verbreding. “Het verbeteren van de verbinding tussen Budschop en Nederweert staat al lang op het verlanglijstje van inwoners, ondernemers en de gemeente. Nu gaat het echt gebeuren.

Om 13.30 uur zal wethouder Mackus samen met Rene van der Zweep directeur van Strukton een pijler de grond in laten zakken die nodig is voor de aanleg van het nieuwe brugdeel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie