Skip to content

Voorbereidingen voor aanleg glasvezelnetwerk begonnen

Redactie
21 november 2012 | 15:15

Advertentie

Het bedrijf Reggefiber gaat in grote delen van de gemeente Nederweert glasvezel aanleggen. Momenteel zijn de voorbereidingen daarvoor in volle gang. Deze bestaan onder andere uit het selecteren van een aannemer en het maken van planningen op wijk- en straatniveau. Op korte termijn wordt alvast een aantal wijkdistributiecentrales geplaatst.

Een goede voorbereiding betekent dat de aannemer straks in een zo kort mogelijke periode een kwalitatief goed netwerk kan aanleggen waarbij de overlast voor de inwoners zoveel mogelijk wordt beperkt. De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied kosteloos.

Het enige wat het bedrijf nodig heeft, is toestemming om een glasvezelaansluiting tot in de woning aan te mogen leggen. Het aansluiten gebeurt door middel van een tuinboring. De glasvezel wordt dan op een diepte van60 cmonder de grond naar de woning geboord. Als een bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, geeft hij of zij automatisch toestemming voor deze werkzaamheden.

Inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten, ontvangen minimaal vier weken voor aanvang van de graafwerkzaamheden in de straat een aansluitkaart waarmee zij toestemming kunnen geven voor de werkzaamheden.

Om het glasvezelnetwerk mogelijk te maken, plaatst Reggefiber op korte termijn een aantal wijkdistributiecentrales. Dit zijn verdeelpunten waar alle glasvezelverbindingen bij elkaar komen. Deze zijn nodig om de woningen in de omliggende wijk aan te kunnen sluiten. Bewoners in de buurt van zo’n distributiecentrale worden persoonlijk per brief geïnformeerd over de plaatsing en bijbehorende werkzaamheden.

Meer informatie over de aanleg van het glasvezelnetwerk is te vinden op www.eindelijkglasvezel.nl/nederweert of bij de glasvezelwinkel van Reggefiber aan de Brugstraat 31-33 in Nederweert. De winkel is van woensdag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk en het afsluiten van een glasvezelabonnement bij een van de serviceproviders.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie