Skip to content

Winterarrangementen voor kinderfeestjes in De Groote Peel

Redactie
21 november 2012 | 16:01

Advertentie

Kinderen die in de winter jarig zijn boffen maar! Staatsbosbeheer heeft namelijk voor het komende winterseizoen speciale arrangementen voor Kinderfeestjes in De Groote Peel ontwikkeld. Daarbij zijn de feestvierders deels binnen en deels buiten actief.  De tochten staan onder begeleiding van Peelgidsen en starten bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Kinderen die in de maanden maart t/m oktober hun verjaardag vieren kunnen in De Groote Peel  kiezen uit vijf Avonturentochten. Het afgelopen jaar hebben er al meer dan 1200 kinderen aan zo’n tocht meegedaan. Voor ‘winterkinderen’ zijn een aantal van deze tochten niet mogelijk. Om ook deze kinderen een natuurfeestje te bieden heeft Staatsbosbeheer nu speciale winterarrangementen beschikbaar.

Er zijn twee arrangementen waarbij binnen- en buitenpret met elkaar gecombineerd worden. Bij de Speuren naar Sporentocht gaan de kinderen een winterse wandeling maken en daarbij op zoek naar de sporen die dieren in de natuur achterlaten. Daarna kunnen ze zich uitleven met forensisch onderzoek op een uilenbal. Hongerig van al dat speuren? Dat komt goed uit, want na afloop brandt buiten de vuurkorf en kunnen de kinderen zelf broodjes met worst bakken.

Bij het tweede winterarrangement lonken we al een beetje naar het voorjaar. De deelnemers gaan nestkastjes timmeren en helpen zo de dieren in de lente aan een veilige broedplek. Uiteraard mogen de zelf getimmerde nestkastjes mee naar huis. Maar eerst  lekker naar buiten voor een stevige wandeling over Peelbanen, knuppelbruggen en natuurlijk de uitkijktoren op om heel ver weg te kijken. Bij dit arrangement krijgen de kinderen tijdens het knutselen een beker warme chocolademelk en een wafel.

Behalve deze arrangementen zijn er in de winter ook nog twee Avonturentochten; de Mossige Moerasexpeditie Het Verloren Medaillon mogelijk. Neem voor persoonlijk advies en/of een reservering contact op met Buitencentrum De Pelen: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie