Skip to content

Man rijdt in op agent bij actie donkere dagen offensief

Redactie
28 november 2012 | 11:57

Advertentie

Vanmiddag heeft de politie een grote algemene verkeerscontrole uitgevoerd in de gemeente Nederweert. De actie vond plaats in het kader van het donkere dagen offensief. Op verschillende toegangswegen van Nederweert heeft de politie voertuigen gecontroleerd.

De politie heeft dinsdagavond bij een actie in het kader van het donkere dagen offensief een 37-jarige man uit Weert aangehouden die had geprobeerd om een agent van de weg te rijden in Weert. De actie werd op diverse plekken in Weert en Nederweert gehouden.

De agent gaf de automobilist een stopteken op de Kruisstraat in Weert. Hij kon net op tijd wegspringen, maar werd wel met autospiegel geraakt. Hij raakte niet gewond. De automobilist ging er vervolgens vandoor en werd later opgespoord en als verdachte aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Uit het onderzoek blijkt dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

In totaal werden in Weert acht boetes uitgeschreven in verband met meerdere verkeerszaken. Waaronder onverzekerd rijden in een personenauto. Ook trof de politie twee keer een gebruikershoeveelheid hennep aan. Hiervan werd ter plekke afstand gedaan. In de wijken werd door politiejunioren gekeken naar de kwetsbare locaties met betrekking tot woninginbraken. Bij deze woningen werden de bewoners via flyers geïnformeerd over de aangetroffen situatie.

In Nederweert werd een automobilist staande gehouden voor openstaande vonnis(sen). Aan het politiebureau werd het boetebedrag van 96 euro betaald.

Verder werd in Nederweert een persoon aangehouden die zich niet kon legitimeren. Ook bleek de man een personenauto te besturen terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De man kreeg voor beide een proces-verbaal. Tot slot bleek de man gesignaleerd te staan voor het betalen van bekeuringen, met een totaalbedrag van 900,00 euro.

 Donkere dagen offensief

De politie is onlangs gestart met deze controles omdat het weer vroeg donker is. Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met woninginbraken in de donkere maanden van het jaar. Politie en justitie is er alles aan gelegen om inbrekers zo snel mogelijk op te pakken en achter slot en grendel te krijgen. Deze controles zullen de gehele winterperiode worden uitgevoerd.

De politie zet gericht personeel en middelen in om inbraken en overvallen tegen te gaan. Door preventief aanwezig te zijn, hoopt de politie mensen, die op het slechte pad zijn, af te schrikken. Eén van de acties is het controleren van verkeer. Het gaat dan uiteraard niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie hebben de interesse van de politie. En uiteraard ook mensen die drugs, wapens of andere verboden zaken bij zich hebben.

 Verdachte situatie?

Het voorkomen van woninginbraken is zeker zo belangrijk want voorkomen is beter dan genezen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving en vertrouwt u het niet, bel ons dan meteen op telefoonnummer 1-1-2. Dankzij uw tips kunnen wij mogelijk delicten voorkomen of daders te pakken krijgen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie