Skip to content

Geen sigaretten en alcohol voor basisschoolleerlingen

Redactie
30 november 2012 | 7:00

Advertentie

Op maandag 12 november is er met een nieuwe klassikale wedstrijd voor leerlingen van de eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs in Midden- en Noord-Limburg gestart: actie Lekker Friz! Deze actie stimuleert leerlingen om enige tijd geen alcohol te drinken. Leerlingen die meedoen met de wedstrijd en (nog) niet drinken tekenen voor een half jaar. Leerlingen die wel al drinken tekenen voor minimaal een maand, tot 6 maanden, geen alcohol. Op het zelfde moment is ook de actie Tegengif gestart. De klassikale niet-roken wedstrijd waar meer dan 10 jaar lang jaarlijks duizenden leerlingen aan mee hebben gedaan.

Wist u dat:

  • 27% van de tweede klassers van het voortgezet onderwijs in Limburg-Noord de afgelopen vier weken alcohol heeft gedronken?
  • 15% van alle leerlingen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar in Limburg-Noord rookt?

2272 Leerlingen van deelnemende basisscholen in Midden- en Noord-Limburg gaan met elkaar de uitdaging aan een half jaar niet te roken of te drinken. Maandag 12 november is op 7 basisscholen het startsein gegeven voor Actie Tegengif en Actie Lekker Friz! Het doel van de acties is het terugdringen van het aantal rokers en drinkers onder jongeren.

Actie Tegengif en Actief Lekker Friz!
Klassen die een half jaar niet roken of drinken én als afsluiting een creatieve opdracht uitvoeren, maken kans op een mooie prijs. Tevens zijn er punten te winnen voor klassen die rond de kerst en carnaval een extra opdracht maken.

Start van de wedstrijd
Alle deelnemende klassen hebben een Actie Tegengif- en een Actie Lekker Friz!-contract ondertekend. De deelnemende leerlingen hebben afgesproken, dat ze tot 26 april afblijven van de sigaretten en de drank.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie