Skip to content

Waarschijnlijk vestiging van Action in Nederweert

Redactie
7 december 2012 | 8:00

Advertentie

Afgelopen dinsdag tijdens de 2e themaraad in het gemeentehuis werd er gesproken over de ontwikkelingen ten aanzien van het master/centrumplan. Door het college werden plannen gepresenteerd over de herinrichting van het gebied nabij de EmTé en Wijen. In deze plannen is de vestiging van Action in het pand Wijen opgenomen. Action is een grootwinkelbedrijf met vestigingen in onder andere Weert en Someren. Afgelopen september werd de 300e vestiging van Action geopend. De komst van een winkel zoals Action brengt voor en nadelen met zich mee zo bleek tijdens de themaraad, denk bijvoorbeeld aan parkeren.

Voor en tegenstanders mochten tijdens de themaraad hun zegje doen waarna het college waarschijnlijk volgende week een besluit zal gaan nemen.

Wij vragen ons af wat de inwoners van Nederweert vinden van de komst van een Action in het centrum van Nederweert.

In onderstaande poll kun jij jouw mening geven over eventuele vestiging van een filiaal van Action in Nederweert.

[poll id=”7″]

Advertentie

0 Reacties

    • Die verhuisd naar terrein Emte/Wijen

  1. Hoezo parkeren een probleem?
    Er is helemaal geen probleem indien de medewerkers van de Rabobank en het gemeentehuis niet de parkeerplaatsen de gehele dag bezet houden. Dan zijn er immers parkeerplaatsen genoeg voor het winkelend publiek!!

  2. hier sluit ik me helemaal bij aan An.

  3. Doen, dan hoef ik niet naar Weert of Someren voor te winkel. Ik vind het wel een aanwinst.

  4. laat maar komen die action die gaat zeker lopen hier hoeven we tenminste niet meer naar weert

  5. @ Ann en de rest, helemaal met je eens. Dat ze maar met de fiets gaan of met de benenwagen… Als je een keer per week boodschappen doet is een auto wel zo makkelijk.

  6. p. s action moet ook in Nederweert komen op de plaats Wijen meubelen lag fijne groten winkel wij moeten al voor iederen scheet naar weert

  7. Action moet ook hier in Nederweert komen waarom alles in Weert als de kindjes wat moeten uit delen op school { verjaardag } dan scheeld dat € euro.s in mijn beurs, Action kom naar Nederweert.Je krijgt de klanten bij elkaar daar ben ik niet bang voor,zo als in Weert.

  8. als er een action komt dan kan de helft van de ondernemers in nederweert wel de deur sluiten het word er alleen maar voor de mensen beter op maar voor de rest van de ondernemers wordt het een ramp alles wat met deco of hobby of gereedschap te maken heeft kan dan wel de deur sluiten is dit wat we willen voor de ondernemers in deze tijd denk is na mensen word het dan zoveel beter we hebben toch pepeganga,s dat is genoeg.

  9. Hoorde vandaag dat het al helemaal rond was!!?? Binnen een half jaar action in nederweert…..
    Goed bezig gemeente :(. Dag andere ondernemers

    • Drama Frank! Over paar jaar alleen nog maar Actions in Nederland. Wel lekker overzichtelijk

    • Frank,
      Er is nog niets rond. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.
      Daarna valt het besluit. Zie weekblad van nederweert gemeentepagina.

  10. @gerrit….ben erg benieuwd!!
    de gemeente laat denk ik deze kans niet voorbij schieten ( en wijen ook niet!!!!)
    Er wordt volgens mij niet over gedacht in dat torentjes pand als dit gevolgen heeft voor de winkelier. “het zal maar een paar procent omzet schelen”en er zullen wel veel mensen naar nederweert komen….duh om lege etalages te bekijken ja ;(

    Kijk nou eens op het lambertushof, daar laten ze een bloemist zijn bloemen verkopen voor spotprijzen (goed voor de klant) maar slecht voor onze eigen bloemenzaken die 3000+ euro per maand huur (kaal) moeten betalen.

    RARE ZET van de gemeente om hiervoor een verguning af te geven!!!

    (vind ik)

    • Verkopen die andere ondernemers dan de dezelfde bagger kwaliteit?
      Die eigen bloemenzaken kunnen de huurbaas om flinke korting vragen! Doet die dat niet, dan gewoon naar ander pand verhuizen. Binnenkort plek genoeg toch?

  11. Ja die bloemenman oplambertus, vreselijk, hoe kunnen zo iemand vergunning geven. De gevestigde bloemisten hebben het toch al zo moeilijk. In elke supermarkt heb je ook al bloemen. Zo jagen ze de ambachtelijke bloemist het dorp uit.

  12. Waarom zou overal een Action mogen komen en niet in Nederweert?

  13. Ik denk juist als er een action komt dat dat hier voor de ondernemers juist beter is.Dan hou je het winkelend publiek tenminste in Nederweert.Ik ga nu naar de Action in Someren met als gevolg dat ik daar ook naar het kruidvat en dergelijke ga.Ik denk juist dat de Action een goeie trekpleister is.

  14. José ik denk ook dat dit zeer gunstig is voor de ondernemers en laat die klanten van elders maar komen wij gaan ook inderdaad naar Someren en Weert en kopen daar dan ook de rest wat we nodig hebben bij andere zaken Loatj Ni-jwiert mer greu-jen

  15. berty zegt dit is zeer slecht voor de ondernemers ik denk dat er binnen een jaar als action komt er 10 zaken de deur kan sluiten het zal zeker niet meer mensen trekken want wat is er nog over van nederweert niets het is gewoon een kwestie van logisch
    nadenken nu is het al niets en dan nog minder het is gewoon zo wijen weet niet wat ze met hun pand moeten dan maar action erin wijen geeft niets om de andere ondernemers
    ze denken alleen aan hun eigen ,voor de consument is het leuk als action komt maar als er dadelijk allen nog maar action in het dorp is ook maar saai wat is action eigenlijk toch maar een grote massa produktie van goedkope rommel maar ja het kost niets en dan zijn de mensen blij wat zijn we toch stom eigenlijk, het zal een grote zooi worden voor de andere ondernemers als action komt en niet anders maar de tijd zal het uitwijzen en dan is het te laat is dat wat we willen dan laat action maar komen denk nnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

  16. Beste Berty,

    Ik weet niet met wie ik het genoegen heb. Maar hoe weet jij zo goed wat en hoe wij als familie Wijen denken? Omdat je onze naam noemt kon ik het niet laten te reageren.

    Als het nu al niets is wat heeft Nederweert dan te verliezen? Als ze rommel verkopen hoeven andere ondernemers toch niet bang te zijn?

    Wij hebben rustig 5 jaar gewacht voor nieuwe ontwikkelingen. Iedereen mag in ons pand, ook jij. Maar als je ziet dat mensen steeds meer Nederweert verlaten wordt het tijd voor actie. Wij staan overal open voor dus als je een fantastisch plan hebt laat het me weten. Ik sta altijd open voor ideeën! Want 1 ding weet ik wel, een leegstaand pand is het saaiste van allemaal!

    Groet Erik Wijen

  17. Idd Eric,wat jij schrijft klopt helemaal.Het winkelend publiek wat voor kwaliteit kiest blijft die kwaliteit gewoon kopen bij de betere zaken in Nederweert.Die hoeven echt niet bang te zijn voor een Action.En aan leegstaande panden heb je helemaal nix,dat houdt juist het winkelend publiek weg.En om te zeggen dat Wijen helemaal nix om de andere ondernemers geeft vind ik nergens op slaan.

  18. Erik…..waarom zijn jullie daar gestopt en waarom hebben jullie zo moeten reorganiseren op de heerweg????

  19. Beste Frank,

    In februari 2008 heeft Wijen Woonwereld helaas moeten stoppen. Soms moet je als ondernemer creatief om gaan met de nieuwe tijd, concurrentie enz. en dat heeft mijn broer Leon toen gedaan door op de Heerweg een nieuwe zaak te beginnen. Leon Wijen Wonen en Slapen. Mooie succesvolle zaak. Hij huurt dit pand van Wijen vastgoed en dat is de enige zakelijke relatie die er nog is. Het pand in centrum staat al officieel meer dan 5 jaar leeg. Daar heb ik gebruik van gemaakt om er goedkoop een tijdelijke outlet te houden. Dit tijdelijke duurde langer als ik zelf had gedacht maar vond het uiteindelijk wel welletjes. Daarom dat de leegstand nu pas zichtbaar is. Maar al jaren zijn er vele opties en mogelijkheden besproken. Vraag is ook wat de consument en bevolking wil. Zou er bij wijze van spreken behoefte aan een bioscoop zijn dan kan die er ook komen. Zo werkt het nu eenmaal.

    Maar mag ik vragen met welke Frank ik het genoegen heb? Ondernemer in Nederweert?

    Groet Erik Wijen

  20. Ik wil liever de Action als een bioscoop hoor:-)

  21. Beste Erik,

    Je hebt helemaal gelijk. Dertien jaar geleden heb ik mijn bloemenzaak verkocht. Dat had een aantal redenen. Een reden was de sterk veranderende markt naar de toekomst toe. Het aantal aanbieders zou sterk toenemen (supermarkten en tuincentra zoals Intratuin). De vraag zou krimpen door nieuwe trends (‘s zomers leven we steeds meer buiten) en we hebben bijvoorbeeld een grote plant in huis in plaats van een vensterbank vol.

    Je kunt daarop anticiperen door te specialiseren of je conclusie trekken. Dat laatste heb ik gedaan. Maar het stomste wat je kunt doen is de nieuwe aanbieders proberen tegen te houden. Dat gaat op de eerste plaats niet lukken en op de tweede plaats brand je dan een dorp echt af. Als we alles tegen hadden kunnen houden wat we in het verleden geprobeerd hebben tegen te houden, dan zag het er hier echt uit.

    Toen ik jaren geleden mijn winkelpand ging verhuren aan HEMA kreeg ik uit dezelfde hoek commentaar. Winkels zouden verdwijnen of het heel moeilijk krijgen. Bovendien had ik een te lage huurprijs gevraagd. Feit is dat een keten als HEMA nooit de hoofdprijs betaalt. Wel is het zo dat na verloop van tijd de huren in de directe omgeving van HEMA gaan stijgen. Sommige ondernemers zitten schijnbaar toch graag naast een publiekstrekker. Datzelfde zal met Action gebeuren. Overigens, ik hoor nu niemand meer klagen.

    De Rabobank en de Gemeente profileren zich graag als de optimale dienstverlener. Zij zouden inderdaad de medewerkers kunnen vragen cq. verplichten de auto’s net buiten het centrum te parkeren om zo ruimte te maken voor het winkelend publiek. Dan verleen je de ondernemers echt een dienst. Op de Pannenweg is nog wel een kaveltje te koop!

    Vriendelijke groet,

    Rob Korsten

  22. Dag Rob,

    Dat noem ik de spijker op zijn kop slaan! In principe is dit waar elke ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. Wijen Meubelen kwam 13 jaar geleden in zelfde situatie terecht. Meerdere redenen en oorzaken hebben een rol gespeeld. Maar 1 voorbeeld wil ik ook bij ons wel benoemen.

    Zo hadden we de afdeling stoffering waar veel goede verkopers en stoffeerders hun werk deden. De woningstoffeerders hebben vele jaren, op heel veel plekken, trappen gestoffeerd en vloerbedekking gelegd in woon- en slaapkamers. Maar daar kwam opeens een nieuwe tendens aan. Trappen laten vernieuwen door bedrijven als Upstairs en vloeren steeds meer vervangen door bijvoorbeeld laminaat. Ook tegels maakte alleen maar groei mee.

    Dat kun je als ondernemer wel boos worden op een Praxis, Gamma of Hubo, dat deze steeds meer en goedkoper! laminaat gingen verkopen, of teleurgesteld dat mensen geen vloerbedekking meer wilde, maar het was gewoon een feit.

    Zoals jij zegt; dan moet je als ondernemer je conclusie trekken (stoppen, totaal iets anders gaan doen, enz) of anticiperen (specialisatie, webshop in laminaat, tegelhandel beginnen, enz en stoffeerders adviseren dat ze zich moeten gaan omscholen)

    Wat je in ieder geval niet moet doen is als een Asterix en Obilex je eigen zaak en dorpje gaan verdedigen. Want alle auto’s onschadelijk maken, computers saboteren en fietsbanden lek prikken gaat je nooit lukken. Mensen gaan toch hun eigen weg. En zoals je ook zegt; je brand een dorp totaal af. Alles gaat met de tijd mee en jij zou als een eilandje stil blijven staan? Dodelijk voor een zaak en erg slecht voor een stad of dorp!

    Ik vraag me trouwens wel af of de mensen die roepen dat ze het niet willen, omdat het slecht zou zijn voor andere, ook geen digitale camera hebben omdat dit sneu is voor Kodak?!

    Wat het parkeerprobleem betreft, weer een prima optie erbij daar op de Pannenweg. Maar ik denk dat dit sowieso geen probleem is, we hebben het over Nederweert en niet over hartje centrum Amsterdam. Kwestie van opties bekijken en keuze’s durven te maken.

    Mooi trouwens dat je zo’n open antwoord durft te geven met je volledige naam. Open en eerlijke disscusie. Ik hou ervan.

    Vriendelijke groet,

    Erik Wijen

  23. ik woon nu 27 jaar in nederweert de meeste ondernemers ken ik wel door geregeld een praatje te maken en de laatste tijd vooral over action en de crises ik heb nog niet een ondernemer gesproken die blij is met de komst van action .en over het parkeren ik ben blij dat ik geen auto heb want als action komt is er echt geen parkeer plaats meer te vinden in het centrum laat die van de gemeente ook maar buiten het centrum parkeren maar dat zullen ze niet doen we zullen wel zien wat er gaat gebeuren veel succes voor de ondernemers ik blijf bij julie kopen .

  24. Dag Berty,

    Ik heb verschillende ondernemers gesproken die juist erg blij zijn dat de Action komt. Sommige zijn neutraal of gematigd positief. Degene die uitsluitend negatief zijn vertellen dit begrijpelijker wijze niet tegen mij.
    Maar ik ben en blijf er van overtuigd dat dit niet dodelijk is voor zoveel ondernemers. Maar dat het voor sommige, werk aan de winkel betreft, dat zal ik niet ontkennen! Daarbij is internetverkoop een veel grotere concurrent ben ik bang!

    Maar mooi te horen dat je blijft kopen bij ondernemers in Nederweert, dat is uiteindelijk waar het ons als belanghebbende in en van Nederweert allemaal om te doen is!!!

    Vriendelijke Groet,

    Erik Wijen

  25. Ik sta trouwens nog steeds open voor ideeën wat er dan wel in het pand aan de Burgemeester Hobusstraat 70 zou moeten komen?

    Gr. Erik Wijen

  26. Dan zou wel die mooie trap er misschien in mogen blijven staan.:-)

  27. Erg laat, maar wil toch nog reactie geven.
    Ik ben 4 jaar geleden gestart met mijn winkel en had naar mijn idee leuke bijprodukten. Maar ja, binnen now time komen er winkels bij met dezelfde produkten. Hier is geen discussie over en helaas!!
    Voor een starter niet makkelijk, maar juich het wel toe dat er zoveel aanbod is in Nederweert.
    Als ondernemer moet je dan niet stil staan, maar kijken naar nieuwe mogelijkheden.

    De tijd dat mensen in Nederweert blijven is voorbij.
    Velen gaan toch naar de Action, dus waarom niet in Nederweert?
    Klantvriendelijkheid en service moet dan het verschil maken, want dit is wat je als kleine ondernemer kunt bieden.

  28. wel 2 shoarma zaken tegenover elkaar in budschop, daar geeft de gemeente wel een vergunning voor ????????????????

  29. Nou, van mij mag er gerust een Action komen, dan vind ik misschien weer eens een baan. Is ook belangrijk, want verder is er niks voor mij. Dus, werkgelegenheid, en inderdaad de mensen gaan toch naar de Action, hou ze dan lekker in Nederweert

  30. hallo,
    Nou laat de Action maar komen.misschien jammer voor andere ondernemers maar helaas..
    als het zo doorgaat met Nederweert wordt het ook maar saai en eentonig.
    zo mooi pand wat leegstaat en niemand interesse lijkt te hebben verpauperd ook zo,dan ben je
    verder van huis,dan beter een action erin.Dan gaan misschien toch meer mensen winkelen in nederweert,
    dan nu,nu lijkt iedereen elders te winkelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie