Skip to content

Entree van Ospel moet veiliger!

Redactie
19 december 2012 | 12:31

Advertentie

Tijdens de raadsvergadering van 8 oktober jl. heeft de fractie van het CDA aandacht gevraagd voor het kruispunt Ketelaarsweg – Onze Lieve Vrouwestraat. Hoewel studies en rapporten ook nu weer het argument vormen dat er verkeerskundig geen probleem zou zijn, is de beleving van de inwoners en bezoekers van Ospel anders.

Druk knooppunt en onveilig gevoel
Bij de entree van Ospel gebeurt een hoop; het gemotoriseerde verkeer gaat terug van 80 naar 50 km/u, krijgt direct daarna te maken met een wegversmalling met voorrangssituatie, vrachtverkeer worstelt met draaicirkels, fietsers steken over, de bus stopt bij de halte en ga zo nog maar even door. En dat allemaal op een lengte van pak ’m beet 150 meter. Inwoners en bezoekers van Ospel ervaren de situatie als onprettig en zelfs onveilig. Het lijkt een kwestie van tijd tot een ernstig ongeluk zich voordoet.

Omdat de bureaustudies het gevoel en beeld van de inwoners van Ospel niet onderschrijven, wordt gesteld dat er geen verkeerskundige noodzaak is de situatie ter plekke te verbeteren. Het CDA pleit daarom de situatie aan te pakken op een natuurlijk moment, bijvoorbeeld bij groot onderhoud. Ook hebben ze het gemeentebestuur gevraagd om samen met de ondernemers van bedrijventerrein Gebbelsweg en de Dorpsraad Ospel in overleg te gaan en samen na te denken over oplossingen.

Wat vind jij? De fractie van het CDA wil graag jouw mening horen.
Wat vind jij:

  • Onderzoeken tonen aan dat er geen probleem is, de situatie is dus prima zoals deze is.
  • De situatie wordt als onveilig ervaren, de gemeente moet op korte termijn geld vrijmaken om de entree van Ospel te verbeteren.

Laat uw reactie aan ons weten via info@cda-nederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie