Skip to content

SJG Weert haalt NIAZ-accreditatie binnen

Redactie
21 december 2012 | 10:53

Advertentie

SJG Weert heeft opnieuw bewezen uitstekende en veilige zorg te leveren door de ziekenhuisbrede heraccreditatie te behalen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Het is een belangrijke erkenning voor de dienstverlening van zorginstellingen. Met de toegekende accreditatie spreekt het NIAZ zijn vertrouwen uit over de kwaliteit van de zorg die SJG Weert biedt.

Volgens het NIAZ heeft SJG Weert laten zien dat er echte stappen zijn gezet in het verbeteren en borgen van de kwaliteit. Het NIAZ liet weten buitengewoon tevreden te zijn over de inhoud van de rapportage die geschreven is naar aanleiding van het auditbezoek in september dit jaar. Directeur SJG Weert Hans de Jong: “We zijn hier natuurlijk ongelofelijk blij mee en zien het als een belangrijke erkenning van de inspanningen van onze medewerkers en specialisten om de mensen van Weert en omstreken, voor wie wij het allemaal doen, van de beste zorg te voorzien.” In 2008 behaalde SJG Weert voor het eerst de NIAZ-accreditatie. Met de heraccreditatie laat het ziekenhuis zien ook aan de nieuwe verscherpte kwaliteitsnormen en de landelijke eisen met betrekking tot veiligheid te voldoen.

Veiligheid
Met het behalen van de NIAZ-accreditatie is SJG Weert ook meteen VMS-gecertificeerd. Het VMS is een landelijk veiligheidsprogramma met als doel de patiëntveiligheid in de Nederlandse ziekenhuizen te verbeteren. Het vormt een systeem waarmee ziekenhuizen continue risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen en is daarmee de verankering van patiëntveiligheid in de praktijk. SJG Weert heeft laten zien dat het aan alle eisen binnen het programma voldoet en daarmee een hoge mate van patiëntveiligheid kent.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie