Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee? Heb je zelf een gerecht of weet je iemand die lekker gerechten kan maken dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen viaredactie@nederweert24.nl.
Boerenkoolstampot met gerookte spekjes van Imperfection
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1,4kg aardappelen
- 1 stuk ui
- verse perterselie
- 250 gr gerookte spekreepjes
- 500 gr grof gesneden boerenkool
- 100 gr roomboter
- 150ml koffiemelk
- 1 el azijn
- 1 el mosterd
Hoe maak je het
Schil en spoel de aardappels. Breng de aardappels in een pan met 350 ml water en een beetje zeezout aan de kook. Kook de aardappels gaar in 15 minuten met de deksel op de pan.Snipper de gepelde ui. Hak de peterselie. Bak de gerookte spekjes in een pan droog, daarna de peterselie en de ui toevoegen. Dit doorbakken tot de uisnippers glazig zijn. Voeg de boerenkool toe en haal de rookworsten uit de verpakking en leg ze daar bovenop. Smoor deze ongeveer 15 minuten tot de boerenkool slinkt.
Verwarm de koffiemelk en roomboter in een pan. Haal de rookworsten uit de pan.Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de warme koffiemelk ,roomboter en azijn toe en roer goed door tot het een smeuïg geheel is. Breng op smaak met een beetje zeezout en vers gemalen peper. Meng de gehele boerenkoolmassa en roer alles goed door elkaar inclusief de gerookte spekjes. Liefhebbers brengen dit nog op smaak met een beetje mosterd. Bij dit gerecht past een rookworst of gehaktballen. |
Er zijn nog geen reacties geplaatst