Skip to content

Schikking voor raadslid Coumans uit Ospel

Redactie
11 januari 2013 | 10:15

Advertentie

VVD-raadslid Theo Coumans uit Ospel heeft van het Openbaar Ministerie een schikkingsvoorstel gekregen voor het duwen van JAN-raadslid Ruud Westerveen tijdens een raadsvergadering op 8 november 2011. Betaalt hij die niet, dan komt de zaak voor de politierechter.

Hoe hoog het bedrag in het voorstel is, willen het Openbaar Ministerie (OM) en Theo Coumans niet zeggen. Of hij gaat betalen, weet Coumans nog niet. „Ik heb het aan mijn adviseur doorgestuurd”, zegt Coumans, die de zaak met zijn adviseur nog moet bespreken en verder inhoudelijk niet wil ingaan op het schikkingsvoorstel van het OM. Het transactievoorstel moet binnen enkele weken worden betaald.

Met een schikkingsvoorstel koopt iemand als het ware verdere vervolging af. Schikkingsvoorstellen leveren meestal wel een aantekening op bij Justitie, maar dat is minder erg dan een veroordeling door een rechter, waardoor iemand een strafblad krijgt. Coumans zegt geen contact meer gehad te hebben met dorpsgenoot Ruud Westerveen. Coumans heeft Westerveen na het gebeuren een brief geschreven met het aanbod eens te komen praten. Daarop heeft hij geen reactie gekregen.

In de raadsvergadering van 8 november ontstond onenigheid tussen Westerveen en Coumans die zo hoog opliep dat Coumans het JAN-raadslid over de tafel duwde. Sindsdien is Westerveen niet meer in de raad geweest. Hij zegt een posttraumatische stress stoornis te hebben opgelopen en is daarvoor in behandeling bij een psycholoog. Westerveen deed aangifte van het incident en is ook een civiele procedure tegen Coumans gestart.

Wat hij in die procedure gaat eisen, weet hij nog niet, omdat hij nog steeds onder behandeling is van een psycholoog en dus nog niet weet hoe groot de schade is die hij opgelopen heeft door de duw. Hij zegt dat het hem ook niet gaat om het geld. Westerveen heeft sinds die bewuste avond niet meer deelgenomen aan raadsvergaderingen. Hij wil zijn zetel echter niet opgeven en ook niet tijdelijk laten invullen door een ander. Naar eigen zeggen zou tijdelijke invulling zijn terugkeer alleen maar bemoeilijken. Hij heeft niet gereageerd op de brief van Coumans omdat hij verbolgen is over de manier waarop hij behandeld is door Coumans, de VVD in Nederweert en de rest van de raad. „Ik kreeg pas na drie weken een brief, met vier regels van de VVD”, zegt Westerveen. „Verder is er nooit iemand langs geweest.”

Bron: De Limburger

Advertentie

5 Reacties

  1. Dat er volgens Ruud Westerveen nooit iemand langs is geweest,moet hem toch te denken geven hoe dat nou aan ligt.

  2. Het zou Westerveen sieren om zijn zetet op te geven. Hij is -neem ik aan- de politiek ingegaan om de burger te dienen (lees; idealisme). Om nu thuis maandelijks zijn raadslid-premie te ontvangen, is mijn inziens verwerpelijk

  3. Als je het werk niet aankunt om wat voor reden dan ook. Dan moet je zelf de conclusie trekken dat het beter is te stoppen, en niet eigenwijs vast blijven houden aan je plek. Daar heb je zelf niks aan, en de rest van de raad nog minder. De plek is leeg en mag niet ingevuld worden. Lekker lullig moeten ze al die tijd met een man minder doen.
    Als mijn collega op ‘t werk dat zou doen was ik er in elk geval niet blij mee, zou het gevoel hebben dat hij ons liet stikken en met een hoop werk op zou zadelen, en daarbij niet kans gaf een vervanger te zoeken waardoor het werk fatsoenlijk door kan gaan..

    Maar volgens Dhr Westerveen zullen wij er wel helemaal verkeerd tegenaan kijken want hij heeft overal zijn eigen visie op….

  4. Ik denk dat dhr. Westerveen niet weet wat PTSS inhoud en zie ik hier meer een gevalletje “eruit halen wat er te halen valt”. Dus wat mij betreft mag deze ‘man’ lekker thuis blijven en zijn stoel vergeven.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie