Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Vanaf volgende week: elke week een wijnsuggestie hier in de culinaire schatkamer van de Peel van wijnhandel Alex Storms.
Heb je zelf een gerecht of weet je iemand die lekker gerechten kan maken dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via redactie@nederweert24.nl.
Erwtensoep met Peelham
Personen | 5 |
Kooktijd | 1 hour |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 300 gr spliterwten
- 400 gr peelham
- 1 laurierblad
- 1 kleine knolselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 dikke prei
- 25 gr verse selderij
- 1 ui
- 1 boeren scharrelrookworst
- 2 bouillontabletten
Hoe maak je het
Vul een grote soeppan met 1,5 liter water. Voeg hier de bouillontabletten, spliterwten, laurierblad en de peelham aan toe en breng dit op een matig vuur onder regelmatig roeren aan de kook. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de knolselderij in plakken van 2 cm, dan schillen en in kleine blokjes snijden en even afspoelen onder stromend water. Verwijder de onderkant en het donkergroene blad van de prei en snijd deze in ringen van ongeveer 1 cm, dan wassen en goed uit laten lekken. Schil van winterwortel raspen en in dunne plakjes snijden. Hak de selderij en ui heel fijn.
Neem de peelham uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes. Roer die met de knolselderij, prei, winterwortel, ui en driekwart van de selderij door de soep. Leg de rookworst in de pan en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, tot alle groeten gaar zijn. Roer regelmatig: de erwten vallen dan uit elkaar en binden zo vanzelf de soep. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Serveer de erwtensoep in grote kommen en strooi er nog wat selderij over. Geef er plakjes Limburgs roggebrood met katenspek bij en een likje mosterd! |
Er zijn nog geen reacties geplaatst