Skip to content

Glasvezel ook in het buitengebied van Nederweert?

Redactie
18 januari 2013 | 8:07

Advertentie

Reggefiber 1De Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Nederweert heeft sinds hun vorige bericht niet stil gezeten.

De oproepen aan inwoners van Nederweert en aan de Gemeente Nederweert hebben effect gehad.

  • In Boeket, Schoor en omgeving De Riet heeft u zich misschien al aangemeld voor kostenloze aansluiting van uw woning. Uw aanmeldingen zijn of worden door ons naar het kantoor van Reggefiber in de Brugstraat gebracht. Wij hebben Reggefiber gevraagd, alle aanmeldingen op te nemen in hun administratie. Dit om de behoefte in het buitengebied concreet te maken (tot nu toe al ruim 200!). Glasvezel is een nutsvoorziening voor de toekomst. Communicatie is en zal een integraal onderdeel van de samenleving uitmaken en hiervan dient niemand te worden uitgesloten.
  • Nog een prachtig effect is, dat de Gemeente Nederweert ons heeft geschreven en graag met de initiatiefgroep wil samenwerken om alle woningen en bedrijven in de buitengebieden rondom Nederweert te laten aansluiten op het glasvezelnet.
  • De firma Reggefiber is begonnen met de werkzaamheden voor aansluitingen binnen de bebouwde kom van Nederweert, daarover heeft u in de media al kunnen lezen.
  • De firma Reggefiber doet een pilot (onderzoek) in het buitengebied van de Gemeente Bergeijk en wil, nadat de resultaten hiervan bekend zijn, bekijken welke mogelijkheden er zijn voor ons Nederweertse buitengebied.
  • De Initiatiefgroep zal de komende weken verder praten met de Gemeente Nederweert en de firma Reggefiber, omdat we tot een gezamenlijk actieplan willen komen.
  • Goed nieuws is ook, dat in andere gemeenten  in het land ook al wordt gewerkt aan aansluiting op het glasvezelnetwerk van buitengebieden, Nederweert kan en zal dus niet mogen achterblijven!
  • De Europese Unie heeft subsidie beschikbaar gesteld voor aanleg van glasvezel in het buitengebied van heel Nederland, de Provincie Limburg zal waarschijnlijk dit voorjaar met een voorstel komen om glasvezel op het Limburgse platteland te stimuleren, zo heeft het College van B&W in Nederweert de Initiatiefgroep schriftelijk laten weten.

De Initiatiefgroep zoekt samenwerking met uw Buurtvereniging en/of Dorpsraad, om óók diegenen die nog geen internetverbinding hebben, te bereiken.  Meld u dus aan bij uw buurtvereniging als vrijwilliger als u wilt meehelpen, om alle (ook achteraf gelegen) adressen te bereiken. Want iedereen telt mee.

Wij willen het mogelijk maken, dat iedereen ons kan bereiken met vragen en zich kan aanmelden. U kunt de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied bereiken via:

E-mail: glasvezelbuitengebied@gmail.com, Postadres: De Riet 5, 6034 RM Nederweert Eind. Telefonisch: 06-29417263 of 06-10430095.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie