Skip to content

Nationale voorleesdagen bij Staatsbosbeheer

Redactie
21 januari 2013 | 12:38

Advertentie

verhalenuurtjeVoorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Om het voorlezen te stimuleren zijn er elk jaar de Nationale Voorleesdagen. Staatsbosbeheer doet hieraan mee met een Verhalenuurtje op woensdag 23 januari bij Buitencentrum De Pelen. De activiteit is geschikt voor kleuters met hun (groot)ouders en start om 14.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 2,50 per persoon en opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497. Tip: de activiteit is deels binnen en deels buiten, dus zorg voor warme kleding!

Voorlezen is een leuke manier om jonge kinderen iets te leren over de natuur. In een verhaal kan je op een speelse manier iets vertellen over de leefwijze van dieren. Tijdens het Verhalenuurtje in Buitencentrum De Pelen wordt zo’n dierenverhaal vertelt. Het is een winterverhaal met als hoofdrolspelers Konijn en zijn vriendje Egel. Konijn vindt het maar niks dat zijn speelkameraadje de hele winter slaapt en niet met hem wil spelen. Hij kan dan ook niet wachten tot het weer warmer wordt….

Het verhaal gaat dus over winterslaap en de kinderen komen er achter dat niet alle dieren in de winter slapen. Maar om de natuur te ontdekken en te ervaren moet je natuurlijk ook naar buiten gaan. De deelnemers aan het verhalenuurtje hoeven zeker niet alleen maar stil te zitten en te luisteren. Na afloop van het verhaal gaan ze, samen met een Peelgids, een frisse neus halen en een korte winterse ontdektocht door De Groote Peel maken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie