Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Deze week een recept van Eveline Donkers van LEEF: Beter weten Samen eten! :
De dooi treedt weer in dus tijd voor iets anders,
namelijk een zout-arm recept.
Baguette goôje tieëde
Personen | 4 |
Kooktijd | 25 minutes |
Gerecht | Brood |
Auteur | Evelien Donkers |
Wat heb je nodig
- 2 boerenstokbroden
- 600 gr rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 250 gr kastanjechampignons
- 200 gr belegen boerenkaas, grof geraspt
- Verse peterselie
- Zonnebloemolie
Wijnsuggestie Alex Storms
Wijnsuggestie van Alex Storms: een heerlijke witte winterse wijn gemaakt van de Pinot gris (kost 7,50 euro per fles)
Volstrekt ‘atypische’ witte wijn voor Rheinhessen, maar wat een magnifieke Grauburgunder = Pinot Gris ! Prachtige Pinot Gris neus à la ouderwetse droge grand cru uit de Elzas, zuiver en ragfijn in z’n afdronk. Verfijnde smaak, verkwikkend evenwichtig. Een en al complexiteit en gratie…..
Hoe maak je het
Snijd de champignons en snipper de ui. Verhit de zonnebloemolie. Bak de uitjes glazig en voeg daarna de champignons toe. Pers de knoflook in de pan. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. Zet het vuur laag, schep de paprikablokjes erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het over vier halve stokbroden en strooi de kaas erover. Zet de stokbroden met vulling even onder een hete grill of oven tot de kaas licht smelt. Serveer ze op borden met een pluk rucola.TIPS: Vervang brood door tortillawraps en serveer deze met tapenade en reepjes geroosterde courgette en tomaten of voor de vlees- of viseter met gerookte kip, ham of tonijn uit blik. Zie ook www.bwse.nl |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
1 Reactie
wat een heerlijke recepten, ook al wonen wij in het westen, wij hebben regelmatig vakantie doorgebracht in nederweert en dat heeft een plekje in ons hart. elke week lezen wij de krant en de recepten noteren wij, de site nederweert24 wordt dagelijks gelezen.