Skip to content

Inbreker of Carnavalsvierder? Voorkom een kater… beveilig je huis tegen inbrekers!

Redactie
31 januari 2013 | 16:58

Advertentie

Inbreker of Carnavalsvierder? Voorkom een kater... beveilig je huis tegen inbrekers!Al jaren is er een stijging te zien van het aantal woninginbraken in de week voorafgaande aan de Carnaval en tijdens dit festijn. Ook gaan veel mensen in deze periode op vakantie. Daarom vragen wij iedereen, net als de politie, extra alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.

Tips
De meeste woninginbraken worden gepleegd omdat de gelegenheid zich voordoet. Daarom enkele tips waar u mee aan de slag kunt en wat u moet doen of laten om een inbreker zo min mogelijk gelegenheid te geven. Zeker als u op vakantie gaat of Carnaval gaat vieren.
1. Komt u een paar dagen, of langer, niet thuis? Vraag dan uw buren, familie of vrienden om de post op te ruimen. Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of door de buren gebruik van uw oprit te laten maken. Zeker als u besluit uw huis te versieren met vlaggen en dergelijke, zorg dan dat er een extra oogje in het zeil gehouden wordt. Inbrekers leiden hieruit af dat u Carnaval bent vieren.

2. Zorg dat je geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet kunt zien. Leg ze het liefst in een kluis.

3. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent. En laat ook op social media als Facebook, Hyves, Twitter niet weten dat u met vakantie bent.

4. Pas op voor de zogenoemde ‘babbeltruc’: mensen, die met een smoesje uw woning binnen willen komen. Denk aan gevelreinigers, meteropnemers en dergelijke. Vraag hen altijd om hun legitimatie.

Kijk voor meer informatie over inbraakpreventie of bekijk een filmpje over meldingen doorgeven op Youtube.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Dusseldorf
De excursie is op 12 oktober
1 oktober 2024 | 13:00
Spectaculaire attractie niet meer open tijdens Weert kermis 1
Technische problemen
1 oktober 2024 | 12:30
Fietsbrand-Overweertstraat-Weert-V1
Brandpreventieweken in oktober
1 oktober 2024 | 11:00

Advertentie