Skip to content

Recept: Roeëd gael en greun

7 februari 2013 | 20:51

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Deze week een recept met producten van eieren van MTS Johan en Victoire Salimans en De Hazelarij Familie Feijen-Kiggen Ospel

Vastelaovundj stieët vör de deur, dus waat hebbe vae noeëdig

Roeëd gael en greun

Roeëd gael en greun
Personen 4
Bereidingstijd 25 minutes
Auteur marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 1 courgette
  • 400 gr koolvisfilet
  • 500 gr roerbaksaus babi pangang
  • 1 pot atjar tjampoer
  • 1 paprika – Roeëd gael en greun
  • 300 gr worteltjes
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 400 gr snelkook zilvervliesrijst
  • 3 el hazelnootolie van De Hazelarij Familie Feijen-Kiggen Ospel
  • 4 eieren van MTS Johan en Victoire Salimans Nederweert

Wijnsuggestie Alex Storms

Wijnsuggestie van Alex Storms: Geselecteerd; een rode wijn gemaakt van de Pinot Noir. De aardse tonen van deze wijnen gaan een mooi samenspel aan met de oesterzwammen en/of champignons. Daarbij is een Pinot Noir licht van structuur waardoor de wijn in balans blijft met gevogelte en lichtere vleessoorten (per fles 8,95 euro)

Details: Pinot Noir Barrique Johanninger 2004

Herkomst: Rheingau, Duitsland

Korte beschrijving: Gezond, warmrode kleur. Een genuanceerd bouquet; met veel fruit-aroma’s en nieuw eikenhout. De smaak is krachtig diep en tegelijkertijd fluweelzacht met Bourgondische rijkdom. Tannine, zuren en alcohol (13 % !)zijn perfect in balans. De lange afdronk onderstreept de hoge komaf. Buitengewoon goed alternatief voor te dure Bourgognes.

Hoe maak je het

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en versnipperen. Courgette en paprika’s en worteltjes wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In de wok olie verhitten. Groenten ongeveer 3 minuten al omscheppend roerbakken. Vis en roerbaksaus toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken. Vis met vork in kleine stukjes verdelen en saus nog ongeveer 3 minuten koken. Saus op smaak brengen met peper. Serveren met rijst en atjar. En als puntje op de i bakken we 4 eieren voor ieder persoon 1 op het bord. Dit is ook lekker met kroepoek. Vanwege de vis kun je deze maaltijd ook gerust op aswoensdag eten!

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

2024_12_22-Sluit-het-jaar-af-met-een-lekker-lange-Peelwandeling-Marijke-Vaes
Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen
22 december 2024 | 12:00
Foto | Francien Verheijen
Prachtige bloemstukken van Mario en Andre
22 december 2024 | 11:00
2024_12_22-Grote-Kerst-sale-bij-Bloemstyling-t-Roosje
Én extra openingstijden!
22 december 2024 | 10:00
Koopzondag-kerst-2
Samen maken we er een warme, sfeervolle kerst van
22 december 2024 | 9:00

Advertentie