Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Deze week een recept met producten van eieren van MTS Johan en Victoire Salimans en De Hazelarij Familie Feijen-Kiggen Ospel
Vastelaovundj stieët vör de deur, dus waat hebbe vae noeëdig
Roeëd gael en greun
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 minutes |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1 courgette
- 400 gr koolvisfilet
- 500 gr roerbaksaus babi pangang
- 1 pot atjar tjampoer
- 1 paprika – Roeëd gael en greun
- 300 gr worteltjes
- 500 gr sperziebonen
- 1 ui
- 400 gr snelkook zilvervliesrijst
- 3 el hazelnootolie van De Hazelarij Familie Feijen-Kiggen Ospel
- 4 eieren van MTS Johan en Victoire Salimans Nederweert
Wijnsuggestie Alex Storms
Wijnsuggestie van Alex Storms: Geselecteerd; een rode wijn gemaakt van de Pinot Noir. De aardse tonen van deze wijnen gaan een mooi samenspel aan met de oesterzwammen en/of champignons. Daarbij is een Pinot Noir licht van structuur waardoor de wijn in balans blijft met gevogelte en lichtere vleessoorten (per fles 8,95 euro)
Details: Pinot Noir Barrique Johanninger 2004
Herkomst: Rheingau, Duitsland
Korte beschrijving: Gezond, warmrode kleur. Een genuanceerd bouquet; met veel fruit-aroma’s en nieuw eikenhout. De smaak is krachtig diep en tegelijkertijd fluweelzacht met Bourgondische rijkdom. Tannine, zuren en alcohol (13 % !)zijn perfect in balans. De lange afdronk onderstreept de hoge komaf. Buitengewoon goed alternatief voor te dure Bourgognes.
Hoe maak je het
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en versnipperen. Courgette en paprika’s en worteltjes wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In de wok olie verhitten. Groenten ongeveer 3 minuten al omscheppend roerbakken. Vis en roerbaksaus toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken. Vis met vork in kleine stukjes verdelen en saus nog ongeveer 3 minuten koken. Saus op smaak brengen met peper. Serveren met rijst en atjar. En als puntje op de i bakken we 4 eieren voor ieder persoon 1 op het bord. Dit is ook lekker met kroepoek. Vanwege de vis kun je deze maaltijd ook gerust op aswoensdag eten! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst