Skip to content

Recept: Pasteitje Kippenragout

28 februari 2013 | 19:00

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Pasteitje Kippenragout

Pasteitje Kippenragout
Personen 4
Bereidingstijd 25 minutes
Gerecht Bij gerecht
Auteur Marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 4 roomboterpasteitjes
  • 400 gr kipfilet
  • 1 bleekselderij
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 100 gr roomboter
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 100 gr bloem
  • kerrie

Wijnsuggestie Alex Storms

Wijnsuggestie van Alex Storms: Chat Moulin Neuf 2005.

Herkomst: premières côtes de Blay (Bordeaux) Frankrijk

Korte beschrijving: Tegenover de Médoc, aan de overkant van de Gironde ligt de wijngaard Moulin Neuf. Hij wordt gerekend tot een van de ontdekkingen uit het oogstjaar 2005. Een echte klassieker met een dieprode kleur. Het parfum is goed voorzien van het rijpe fruit van de Merlot (65%!) De zetting van de smaak is zacht en de wijn proeft zelfs romig met tevens een beetje vanille. De structuur van de smaak is goed, waarin rondingen en een zekere gulheid. Een fraaie, stijlvolle wijn voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Wanneer u liever een witte wijn bij dit gerecht zou willen drinken, denk dan aan een volle wijn gemaakt van bijvoorbeeld de Chardonnay druif.

Hoe maak je het

Leg de kipfilet met de bouillontablet in 400 ml water en kook deze gaar. Pel en snipper de ui, de bleekselderij en snijdt de champignons in stukjes. Bak dit alles in een koekenpan. Voeg de roomboter toe, laat deze smelten en bind vervolgens met witte bloem. Gaar dit en voeg in delen de bouillon toe tot je een massa hebt die yoghurtdik is. Snijd de kip in blokjes en voeg deze samen met peper, zeezout en wat kerrie toe voor de smaak. Roer de groenten door de ragout. Verwarm de pasteitjes. Snijd de hoedjes uit de pasteibakjes en vul deze met de ragout. Plaats het hoedje erboven op. Dit gerecht is ook lekker bij andijviestampot. Smakelijk!

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

2024_12_22-Sluit-het-jaar-af-met-een-lekker-lange-Peelwandeling-Marijke-Vaes
Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen
22 december 2024 | 12:00
Foto | Francien Verheijen
Prachtige bloemstukken van Mario en Andre
22 december 2024 | 11:00
2024_12_22-Grote-Kerst-sale-bij-Bloemstyling-t-Roosje
Én extra openingstijden!
22 december 2024 | 10:00
Koopzondag-kerst-2
Samen maken we er een warme, sfeervolle kerst van
22 december 2024 | 9:00

Advertentie