Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
De lente is op komst, tijd voor salades!
Pasta Germania met rucolasalade
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Kooktijd | 15 minutes |
Totale tijd | 45 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1 kleine aubergine
- hazelnootolie
- 250 gr gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes geperste knoflook
- 75 gr rucola
- 1 rode ui in halve ringen
- 50 gr Parmezaanse kaaskrullen
- paprikapoeder
- 1 eetl balsamicoazijn
- —
- VOOR DE DRESSING:
- 1 theel grove mosterd
- 2 eetl Aloë Vera drank van Forever living products
- 1 eetl walnootolie
Wijnsuggestie Alex Storms
Cluster Chardonnay ‘Eko’ 2011
Herkomst: Sliven Region
Korte beschrijving: Gratieus, weelderig en verfijnd ‘bloesem’ bouquet. Geconcentreerd, delicaat en lang van smaak. Een genuanceerde kanjer die eerder aan een ouderwetse witte klasse Bourgogne doet denken. Volledig in balans. In alle facetten perfect verzorgd. Het weelderig bouquet van de volrijpe chardonnay is een weerspiegeling van kalkrijke terroir. Fruitrijk, zacht boterig en mollig van smaak.
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius. Snijd de aubergine in drie gelijke stukken en snijd deze in repen. Bestrooi ze met wat zout, leg ze in een vergiet en laat ze een half uur staan. Verwarm intussen de olie in een hoge koekenpan. Frituur de aubergine in de olie in porties goudgeel en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in de oven. Giet de meeste olie weg en bak de paddenstoelen in dezelfde pan met knoflook op hoge stand om en om bruin. Bestrooi ze met peper en zeezout. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met paprikapoeder. Verdeel de rucola en uiringen over 4 grote borden en giet de dressing erover. Verdeel hierover de warme aubergine en paddenstoelen en bestrooi met Parmezaanse kaaskrullen. Lekker met volkoren spaghetti en stukjes Frankfurter worst (eraan geregen voor het koken!). |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst